Çubuk'ta Bir İlk, Teknolojiden Uzak Doğada Yaşıyorlar

Çubuk'ta Bir İlk, Teknolojiden Uzak Doğada Yaşıyorlar

250 öğrenci 3’er gün süreyle teknolojiden ve sanal ortamdan uzak doğayla iç içe yaşıyor

Star'ın haberine göre;

Çubuk Belediye, Milli Eğitim, müftülük ve Memur-Sen tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında öğrenciler için doğa kampı düzenlendi.

Çubuk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Memur-Sen Çubuk Temsilciliğince teknoloji ve madde bağımlılığına dikkati çekmek amacıyla hazırlanan proje kapsamında 250 öğrenci 26'şar kişilik gruplar halinde, 2 gün 3 gece başta akıllı telefonlar olmak üzere teknolojiden uzak doğayla iç içe zaman geçirecek.

İlçeye 25 kilometre uzaklıktaki Kışlacık Mahallesi’nde bulunan Çubuk Belediyesine ait sosyal tesiste konaklayacak öğrenciler, kamp süresince köy hayatını öğrenecek, spor ve doğa yürüyüşü yapacak, kitap okuyacak ve çeşitli sosyal etkinliklere katılacak.

Öğrencilerin kaynaşması için farklı okullardan oluşturulan ilk grubun kampı başladı.

Sosyal tesise girişte öğrencilerin akıllı telefon ve tabletleri de görevlilerce toplandı.

Öğrenciler, sabahın ilk ışıklarıyla doğada yürüyüş yaptı, köydeki tavukları yemledi, inekleri sağdı, hayvanlar için yem hazırlayıp odun kırdı ve arkadaşlarıyla şehir hayatından uzak yaşamın tadını çıkardı.

Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet,  yaptığı açıklamada, projenin ilk etapta 250 öğrenciyi kapsadığını belirtti.

Projenin çok verimli olduğuna inandığını dile getiren Çenet, projeye Kaymakamlığın, Belediyenin, Müftülüğün ve Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa katkı verdiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

‘’Bu ara dönemde biz gönüllülük esasına göre özellikle orta ve lise dönemindeki öğrencilerimize yönelik belediyemize ait Karagöl'deki sosyal tesiste bir program yaptık. Müftülüğümüzün ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün birlikte çalıştığı güzel bir proje oldu. Burada 250 öğrencimiz 3'er günlük sürede doğayla iç içe hem milli hasletlerini hem de manevi hasletlerini orada öğrenecekler. Öğrencilerimizin bir araya gelerek doğada güzel vakit geçirmelerini biz temin etmeye çalıştık. Geldiğimiz noktada çocuklarımızın böyle evlerinde teknolojiye gömülüp gerçek dünyadan uzak yaşamalarının yerine onların doğayla iç içe yaşamalarını hedefledik. Her grubun 3 gün süreyle kalacağı bir program bu. Ben bu programın iyi geçeceğini umuyorum."

- "Böyle sosyal ortamlarda buluşamıyorduk"

Kamp koordinatörü Osman Bostan ise bu tür etkinliklerle geleceğin teminatı olan çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalıştıklarını anlattı.

Vatanını, milletini seven, manevi değerlerine bağlı, erdemli gençler yetişmesine cami imamları olarak destek olmak istediklerini dile getiren Bostan, "Projeyi Belediye Başkanımıza, İlçe Müftümüze ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze sunduğumuzda çok beğendiler ve bizlere bu konuda destek verdiler. Öğrencilerimiz okuldan gelince hemen cep telefonuna, tablete sarılıyor. Biz burada öğrencilerimizden cep telefonları ve tabletlerini topladık. Çocuklarımızı sanal alem hastalığından bir nebze de olsun uzak tutmak istiyoruz." diye konuştu.

Öğrencilerden Ömer Yavuz da kampın çok verimli geçtiğini dile getirerek, "Arkadaşlarımla telefonla oyun oynamak dışında böyle sosyal ortamlarda buluşamıyorduk. Burada doğal ortamda yürüyüş yapıyoruz, köy hayatında yaşanan zorlukları görüyoruz. Tavuklara yem verdik, yumurtalarını topladık, inek sağdık, hayvanlar için yem yaptık." dedi.

- "Biz çalışma yapmazsak gençleri başkaları kandırıyor"

Çubuk Ehlibeyt Camisi imamı Yusuf Ünsal ise kampa katılan öğrencilerin çok mutlu olduğunu aktardı.

Kampın çocuklar için büyük bir değişiklik anlamına geldiğini vurgulayan Ünsal, "Yarıyıl tatilinde böyle oksijeni bol bir yerde, doğayla iç içe olmak çok güzel. Hem kitap okuyarak hem onları sıkmadan eğlendirerek çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Hepsi de çok eğleniyorlar." ifadelerini kullandı.

Fatih Sultan Mehmet Camisi imamı Ferhat Özen de tüm cami imamlarının bu tür projelere gönüllü olarak katılmasını isteyerek, "Aslında bizim gibi bütün imam arkadaşların da bu konuda çalışmalar yapmaları gerekiyor. Biz çalışma yapmazsak gençleri başkaları kandırıyor. Eğer çocuklarımıza sahip çıkmazsak suç örgütleri onlara kötü alışkanlıklar kazandırmak için ellerinden geleni yapıyorlar." şeklinde konuştu.

 











 

Öğrencilere teknolojiden uzak doğayla iç içe kamp
 

Ankara'nın Çubuk ilçesinde belediye, Milli Eğitim, müftülük ve Memur-Sen tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında öğrenciler için doğa kampı düzenlendi. Yarıyı tatili süresince 26'şarlı gruplar halinde 2 gün 3 gece kamp yapacak öğrenciler, teknolojiden uzak, doğayla iç içe yaşayacak ve köy hayatını öğrenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.