ÇUBUK’TA BİR İLK "KİTAP-KÜLTÜR KAFE"AÇILIYOR

ÇUBUK’TA BİR İLK "KİTAP-KÜLTÜR KAFE"AÇILIYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli, ÇİM-DER Çubuk İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği yürütücülüğünde Çubuk’ta bir KİTAP-KÜLTÜR KAFE açılıyor.

 

Odağına gençleri alan KİTAP-KÜLTÜR KAFE “Milli-Manevi Kimlikli Entelektüel Gençlik” sloganı ile yola çıkıyor.

img-20171103-wa0065.jpg

Çubuk’ta hizmet verecek olan Kitap-Kültür Kafe’nin proje koordinatörü Burhanetdin ÇELİK projenin amacını şu şekilde açıkladı: “ Amacımız gençlerimizi; sanat, bilim, kültür çatısı altında, milli-manevi değerler ve kendilerini rahat hissedecekleri sağlıklı Kitap-Kültür Kafe ortamında buluşturmaktır. Batı toplumunun olumsuz yozlaştırıcı etkilerinden uzak tutmak, ülkesinin çıkarlarını gözetecek entelektüel gençlik oluşturmak ve en önemlisi kitap okuma alışkanlığı kazandırmak” olarak sıralayan proje koordinatörü ÇELİK bu projede bütün hizmet ve aktivitelerin ücretsiz olacağını da belirtti.

Zengin kütüphanesi ile dikkat çeken Kitap-Kültür Kafe’de gençler ücretsiz çay, kahve ve atıştırmalık ikramlardan faydalanırken kitapların engin dünyasında gezintiye çıkarak bilgi birikimlerini artıracaktır.

Bu proje Çubuk’ta gençlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanında çeşitli kurslarla da gençlerimizin ufkunu açmayı hedeflemektedir. Bu kurslar Çubuk kaymakamı Sayın İbrahim ÇENET, Halk Eğitim Merkezi, Hayrat Vakfı ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü destekleri ile verilecektir. Bu kurslar Osmanlıca Türkçesi, ney kursu ve Kur-an’ı Kerim kurslarıdır.

Her ay ünlü bir yazar da Kitap-Kültür Kafe’de söyleşiye davet edilip Çubuk’ta gençlerimizle buluşacaklardır.

Ayrıca güvenli bilgisayarlarda ve internet bağlantısıyla öğrencilerimizin güvenli şekilde ödevlerini ve araştırmalarını yapacakları mekan imkanı sağlayan Kitap-Kültür Kafe gençlerin en az bir dil, bir enstrüman ve bol kitap okumak avantajını gençlerimize sağlamaktadır.

EN ÖNEMLİSİ: KÖTÜ ÇEVRE VE ARKADAŞ ORTAMLARINA ALTERNATİF TEMİZ, NEZİH VE AİLELERİN GÜVENLE GÖNDERECEĞİ BİR ORTAM OLUŞTURUP, BU PROJELERİ DEVAM ETTİRMEK VE ÇUBUK’TAN ÇIKAN BU FİKRİN TÜM ÜLKEYE YAYILMASINI İSTEMEKTEYİZ.

 

             ÇİM-DER Çubuk İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Dernek Başkanı Ahmet KARAKUŞ ta yaptığı açıklamada “ KİTAP KÜLTÜR KAFE projesini çok önemsiyoruz. İlçe halkına böyle bir projeyi sunmak dernek yönetimi olarak bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Proje süresince KİTAP KÜLTÜR KAFE’DEN daha çok insanın faydalanması için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.  Her şeyden önemlisi projeden faydalan insanların memnuniyetini almak ve başarıyla proje süresinin dolamasından sonra devamını getirmek olacaktır.  İlçe halkını Böyle faydalı bir projeye sahip çıkmaya davet ediyorum.

              Başta Projemizi Destekleyerek bizlere bu fırsatı veren Gençlik ve Spor Bakanımız ve Bakanlık çalışanlarına, Projeye vermiş oldukları destek ve katkılarından dolayı İlçe Kaymakamımız Sayı İbrahim ÇENET’E,  ÇİM-DER Yönetim Kurulu Üyelerimize, İlçe esnafına ve Projenin Koordinatörü Burhanetdin ÇELİK’E teşekkürlerimi sunarım."  dedi.

            ÇİM-DER Başkanı;  KİTAP KÜLTÜR KAFE açılışının  07.11.2017 Salı günü saat 12:00 da Cumhuriyet Mah. M. Akif ERSOY C. No: 52/A adresinde yapılacağını, açılışa  Tüm ilçe halkının  davetli olduğunu sözlerine ekledi.    

                                                                          AHMET KARAKUŞ 

                                                                          ÇİMDER BAŞKANI

img-20171102-wa0011-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum