Çubuk'ta Bilgi Evi Açılacak

Çubuk'ta Bilgi Evi Açılacak

Çubuk Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından "Bilgi Evi" açılacak.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ilçede yeni bir sosyal proje daha hayata geçiriliyor. Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ankara Bulvarı üzerinde 2 katlı binada hizmet verecek "Bilgi Evi"nde, toplantı salonları, dershaneler, etüt sınıfları, bilgisayar odaları, çocukların eğitici ve eğlendirici film izlemelerine imkan tanıyan odalar ile çeşitli sosyal donatılar yer alıyor.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ankara Bulvarında açılacak "Bilgi Evi"nde 4-8. sınıf öğrencilerine yönelik çeşitli faaliyetlerde bulunulacağını kaydetti.

Yaklaşık 250 öğrenciye hizmet verecek "Bilgi Evi" için bu hafta sınav yapılacağını anlatan Özden, "Bilgi evinden 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıfı öğrenciler yararlanacak. Bir müdürü, 6 öğretmen 1 hizmetli personelin hizmet vereceği 2 katlı bilgi evi yaklaşık 250 öğrenciye hizmet verebilecek. Bu öğrencileri seçmek üzere bu hafta Cumartesi ve Pazar günleri seviye tespit imtihanları yapılacak" dedi.

Bilginin en güçlü silah olduğunu ifade eden Özden, "İlçemizdeki öğrencilerimize uygun ders çalışma ortamları oluşturmak, derslerine yardımcı etüt programlarından yararlanmalarını ve kendilerini geliştirmelerini ve boş zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak. Yavrularımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, kültürel ve sosyal hayatlarının gelişimine yardımcı olmak ve bu doğrultuda onlara rehberlik etmek. Bireysel ve toplu ders çalışma ortamı oluştururken ödev araştırma ve çıktı alabilme gibi konularda da öğrencilerimize hizmet verecek. İlerleyen zamanda 'Bilgi Evi'nde öğrencilerimiz internet kullanabilme imkanının yanında satranç ve masa tenisi gibi sportif faaliyetlerden de faydalanabilecekler" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.