Çubuk'ta Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor

Çubuk'ta Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor

Çubuk Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği tarafından 'Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor’ projesi kapsamında açılan ilk kurs törenle hizmet vermeye başladı.

Çubuk Dernekler Federasyonu  ve Çubuk Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği 'nin ortaklaşa düzenlendiği 'Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor Projesi'nin ilk kursu törenle açıldı. Çubuk Halk Kütüphanesinde açılan kursun açılış törenine Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aysel Neşeli, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Çubuk Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Hatice Erkan,  Çubuk Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hakan Bozdoğan ve kursiyerler katıldı.

Katılım için yaş sınırının olmadığı kursa her yaştan Çubuklunun katılabileceğini söyleyen Çubuk Gençlik Derneği Başkanı Hakan Bozdoğan, Türkiye'de 73 ilde 900'ü aşkın gönüllü eğitmen ile ücretsiz bilgisayar okur yazarlığı eğitimi veren 'Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor Projesi'nin Çubuk’ta da eğitim vermeye başladığını söyledi.

1.20101215071742.jpg

Proje hakkında bilgi veren Bozdoğan, söz konusu proje ile Çubuk’ta bilgisayar okuryazarlığını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Herhangi bir yaş, eğitim ve meslek sınırlaması olmayan projeye ilk etapta 150 kursiyerin müracaat ettiğini ifade eden Bozdoğan, ’’Bize bu güne kadar 150 kursiyer müracaat etti. Kursiyerlerimize 20’şer kişilik sınıflarda ders vereceğiz. Her kursiyerimiz toplam 30 saat bilgisayar kursu alacak. Kursiyerlerden hiçbir ücret talep edilmeksizin Windows Office, sayısal yaşam ve internet güvenliği eğitimleri gönüllü Bilgisayar eğitmenleri tarafından verilecek. Kayıtlarımız devam ediyor. İlçemizde her yaştan insanımızı kursumuza bekliyoruz.’’ dedi

Daha sonra konuşan Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı’da projeye destek veren bütün herkese teşekkür ederek, ’’Gerçekten çağımız bilişim çağı. Bugün pek çok işlemi evinizden çıkmadan internet üzerinden yapabiliyorsunuz. Türkiye artık e-devlete doğru gitmekte. Bundan sonra bilgisayar bilmeden hemen hemen hiçbir iş ve işlem yapılamayacak. Çağımızın en önemli ihtiyaçlarından olan bilgisayar ve interneti kullanmak artık bir ayrıcalık değil, zorunlu ihtiyaç haline gelmiştir. Bu nedenle bu kursları çok önemsiyorum. Ayrıca Çubuk Gençlik Derneği Başkanı Hakan Bozdoğan’a ve ekibine de başarılar diliyorum’’ diye konuştu.

pc140162.jpg

 Konuşmaların ardından temsili açılışı yapan Kaymakam Dallı, kursa katılanlarla tek tek sohbet etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum