Çubuk'ta Biçerdöver Operatörlerine Sertifika

Çubuk'ta Biçerdöver Operatörlerine Sertifika

Ankara İl Tarım Müdürlüğü'nce düzenlenen Biçerdöver Operatör Yetiştirme Kursu'nda başarılı olan adaylara sertifikaları ve operatör belgeleri törenle teslim edildi.

Taşpınar Mahallesi Köy Konağında Çubuk İlçe Tarım Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen törene Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ankara Tarım İl Müdür Ruknettin Ceyhun, İlçe Tarım Müdürü Cengiz Akbayrak, Ankara Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Zihni Yüce, Çubuk Ziraat Odası Başkanı Ünal Bal, Ziraat Bankası Çubuk Şubesi Müdürü Tahsin Nazılıgüney, Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Aysel Neşeli ile birlikte kursiyerler ve yakınları katıldı.



Törende bir konuşma yapan Ankara Tarım İl Müdür Ruknettin Ceyhun, ürünlerin tekniğine uygun olarak ayarlanmış biçerdöverlerle hasat edilmelerinin önemine vurgu yaptı. Biçerdöver ile hasatta dane kayıplarını azaltmanın ülke ekonomisine katkı yapacağını söyleyen Ceyhun,'' Bizim eğitim ile ilgili en önemli ayaklarımızdan biride çiftçilerimizi bilinçlendirme ve kullandıkları araç ve gereçleri en etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır. Burada yapılan eğitimle sıfır kayıpla hububat elde edilmesini sağlamak ve bununla birlikte kazancımıza kazanç katmaktır. Ankara'da 2 milyon ton hububat üretiliyor. Yaklaşık bunun 21000 tonu yanlış biçimle tarlada bırakılmaktadır. Ben buradan tüm çiftçilerimize, muhtarlarımıza ve yöneticilerimize sesleniyorum. Kesinlikle eski model biçerleri tarlalara koymayınız. Ankara da bize kayıtlı 837 biçerdöver bulunmaktadır. Bunların 214 tanesi 20 yaşın üzerinde biçerdöverlerdir. Benim Ankara da gördüğüm eski biçerdöverleri daha halen bırakmamaktadır''dedi.


Dünyanın gelecekte gıdaya muhtaç olacağını ifade eden Ceyhun, enerjiyi ve gıdayı elinde bulunduran devletlerin dünyaya hükmedeceğini kaydetti. Ankara'da tarımın her türlüsünün yapıldığı bir ilçe olan Çubuk'un, bu nedenle de kendileri için çok özel öneme haiz olduğunu vurgulayan Ceyhun, ''Ayrıca Çubuk'ta farklı bir şey daha var, Kaymakam da burada Belediye Başkanı da burada ikisi de çok çalışkanlar. Başkanımızın ayrı bir talebi daha var, Çubuk'ta iyi bir hayvan borsası kurulmasına imkan sağlayacağız'' şeklinde konuştu.


Taşpınar Mahallesi Köy Konağında verilen biçerdöver kursuna Çubuk, Akyurt, Kalecik ve Pursaklar'dan 20 çiftçinin katıldığını belirten Ceyhun, kursun 72 saat sürdüğünü ve eğitimin büyük bir kısmının biçerdöverlerle uygulamalı olarak verildiğini belirtti. Bu kursiyerlerden 18'i sertifika almayı hakkazanırken, ikinci dönem kursuda 20 çiftçinin katılması ile açıldığını söyledi.

Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı'da, biçerdöverle hasatta dane kayıplarının önlenmesinin önemine vurgu yaparak, operatörlerden hasat esnasında azami dikkat göstermelerini istedi. Kaymakam Dallı, operatör belgelerinin hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra bir konuşma yapan Başkan Özden, ilçede her türlü eğitime belediye olarak desteklediklerini vurgulayarak, eğitimin önemine dikkat çekti. Organize Hayvancılık Projesi'nin geldiği nokta hakkında da çiftçilere bilgi veren Başkan Özden, ilçenin her alanda gelişeceğini söyleyerek, eğitim ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.


Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan çiftçilerin sertifikaları törenle verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.