Çubuk'ta Berat Kandili Coşkusu

Çubuk'ta Berat Kandili Coşkusu

Çubuk'ta Berat Kandili nedeniyle vatandaşlar Camii Kebir'e akın etti.

Her yaştan insanın büyük bir mutlulukla geldiği Camii Kebir, en yoğun gecelerinden birini daha yaşadı. Berat Kandili nedeniyle  camide Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu. Okunan dualara küçük yaştaki çocuklar da el açarak eşlik etti.

m1.20100727101223.jpg

 

Çubuk Müftülüğü tarafından düzenlenen Geceye özel ihya programı, yurdun çeşitli yerlerinden Mesleğe hazırlama kursuna katılan İmam Hatip adaylarının okuduğu   Kur"an tilaveti ve ilahilerle başladı.Birbirinden güzel ilahileri seslendiren İmam Hatip adayları Berat kandilini ihya etmek isteyen vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattılar. 

mirac.20100727101242.jpg

Program sonunda kürsüye gelen İlçe Müftüsü Ali Canbolat ise, Mübarek 3 aylar içerisinde bulunan ve 11 ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayının en yakın habercisi olan Berat Kandiline ulaşmış bulunuyoruz. Bu gece af, mağfiret, gecesi anlamına gelmektedir. Diğer bir ifadeyle suçtan borçtan, kazadan, beladan ve kötülüklerden kurtulma ilahi mahkemede berat etme anlamını taşır ki duaların en kabul olduğu gecelerden biride mübarek berat gecesidir. Berat gecesi gölgesi üzerimize düşen mübarek Ramazanayının en yakın habercisidir. Berat kandilinden itibaren Ramazan ayına 15 gün kalmaktadır. Bu sebeple mümin ferasetiyle duaların ret olunmadığı, yüce Allah katında kabul görüldüğü bu geceyi çok iyi değerlendirmek gerekiyor. Bu gece günahlarımız varsa onlardan arınmak ve aklanmak için tövbe etmek gerekiyor. Nefsimiz, neslimiz milletimiz ve vatanımız devletimiz ve bütün inananlar için dua etmek gerekiyor. Bu gece gerçekten yüce Mevlasızın kullarına rahmet nazarıyla baktığı ve Allaha yönelen müminlerin dualarını kabul buyurduğu bir rahmet gecesidir" dedi.

 

m2.20100727101526.jpg

Kandil dolaysıyla Çubuk Kızılay derneğide,Camiye gelen vatandaşlara şekerleme ikram etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.