Çubuk’ta ‘Benim Dünyam, Benim Fırçam’ resim sergisi açıldı

Çubuk’ta ‘Benim Dünyam, Benim Fırçam’ resim sergisi açıldı

Çubuk'ta Barbaros Ortaokulu öğrencileri tarafından ‘Benim Dünyam, Benim Fırçam’ yağlı boya ve serbest teknikler kullanılarak hazırlanan resim sergisi, törenle açıldı.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde ‘Benim Dünyam, Benim Fırçam’ adı altında organize edilen serginin açılışını Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan ve okul müdürleri tarafından gerçekleştirildi.

‘benim-dunyam,-benim-fircam’-resim-sergisi-acildi‏11.jpg

Öğrencilerin yaklaşık 2 aylık çalışmaları sonucu yağlı boya ve serbest teknikler kullanılarak hazırlanan resimleri tek tek inceleyen Kaymakam Şahin ve Başkan Acehan, öğrencilerden çalışmalarıyla alakalı bilgi aldı. Sergideki çalışmaları çok beğendiğini vurgulayan Kaymakam Şahin, tüm öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti.

‘benim-dunyam,-benim-fircam’-resim-sergisi-acildi‏12.jpg

Serginin 3 gün boyunca ziyarete açık kalacağı belirtildi.

Kültür, sanat ve spor ile uğraşan gençlere karşı farklı bir sevgisi olduğunu ifade eden Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Barbaros ortaokulunun yavrularımızın yapmış olduğu resim sergisini geziyoruz. Gerçekten çok güzel, ama benim gördüğüm resimlerde ki ortak tema bu çağın getirmiş olduğu, kentin getirmiş olduğu bunalımlar, sıkıntılar ve geçmişe bir özlem var, bunu hissettim. Ellerine sağlık, ben teşekkür ediyorum. Önce hocalarımızın sonra öğrencilerimize ben teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘benim-dunyam,-benim-fircam’-resim-sergisi-acildi‏13.jpg

Uzun süre bu konuda çalışma yürüttüklerini aktaran Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, “Doğrusu uzun süredir bunu konuşuyorduk bizim gündemimizde idi ve tüm öğretmen arkadaşlarımla, resim öğretmenlerimizle yaptığımız zümre toplantılarımızda çocuklarımızın yapmış olduğu tüm çalışmaları ilçe düzeyinde sergilersek, ilçe düzeyinde takdim edersek bu hem ilçemizin kültürel ortamına katkı olacaktır, hem çocuklarımızın öz güveni gelişecektir şeklinde sürekli gündemimizdeydi. Doğrusu bugün onlardan birini sevinçle açıyoruz. Çocuklarımızın ürünleriyle karşı karşıya geleceğiz” dedi.

Çocukların yaptıkları eserleri görünce konuşmadan yapamayacağını söyleyen Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, “Bir şey söylemek zorunluluk oldu gibi gözüküyor. Çünkü karşımda ki tabloya baktığımda öğrencilerimiz eserlerinin yanı başında hazır olda bekliyorlar. Ciddi bir emek sarf edilmiş, ciddi bir çaba harcanmış. Bu çabayı görüpte arkadaşlarımıza bir hayırlı olsun dememek onların başarısını tebrik etmemek herhalde olmaz. Ben bu sergi de emeği geçen bütün arkadaşlarımıza okul müdürümüze, öğretmenlerimize, öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Yine bu kokteylin hazırlanmasında emeği geçen bütün bayanlarımızı da tebrik ediyorum. Saygı ve sevgiler diliyorum, başarılar diliyorum sağ olun var olun” şeklinde konuştu.  

Sergi hakkında bilgi veren Barbaros Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Serap Kaya ise, “Ben Barbaros ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Serap Kaya. Bizim 1- 2 aylık çalışma sürecinde, öğrencilerimizin yansıttığı tuval üzerine yağlı boya çalışma tekniğinde bulunduk. Bazılarında kolay çalışma tekniği mevcut. Öğrencilerin farklı dünyaları zaten sloganımız, ‘Benim dünyam, benim fırçam’ adı altında oldu. Öğrencilerimizin kendi düşündükleri, kendi renkleri, kendi görüş açılarını tuvallere renklerle yansıtmalarını sağlamaya çalıştık. Umarım başarılı olmuştur diye düşünüyoruz. Toplamda 18 ila 20 öğrenci çalıştı. Ama büyük emek sarf edildi. Barbaros Ortaokulu adına ben çok mutlu oldum. Ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını gördüm. Yani yetenekli öğrenciler var ama şimdi bu zamanda ne meslek edinirim, nerede iş bulabilirim düşüncesiyle güzel sanatlar lisesine çok az bir öğrenciyi göndermeye çalışacağız. Elimden gelen çabayı da sarf edeceğim. Çünkü gerçekten güzel sanatlarda okumayı hak eden burada birçok öğrenci mevcut” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum