Çubuk'ta bayram hareketliliği

Çubuk'ta bayram hareketliliği

Kurban Bayramı ile kış temizliği hazırlıkları aynı döneme denk gelince halı yıkama atölyelerinde hareketlilik yaşanıyor

Kurban Bayramı ile kış temizliği hazırlıkları aynı döneme denk gelince Çubukilçesindeki halı yıkama atölyelerinde hareketlilik başladı.

Bayrama sayılı günler kala atölyeler üç vardiya olarak çalışıyor. İş yeri sahipleri siparişlerini yetiştirebilmek için işçi sayılarını artırdı.

Firma sahibi Dinçer Özbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi halı yıkatmak isteyenler nedeniyle aşırı bir yoğunluk yaşadıklarını belirterek, en yoğun günlerini yaşadıklarını söyledi.

Fiyatların uygun olması ve makineleşmenin halı yıkama sektörünü hareketlendirdiğini aktaran Özbay, şöyle konuştu:

"Daha önceki bayramlarda işlerimiz yine yoğun oluyordu. Ama bu bayram eski bayramlara oranla çok daha bir yoğun geçiyor. Çubuk başta olmak üzereAnkara’nın tüm ilçelerinde hizmet veriyoruz. Yıkadığımız halıları maksimum 4 günde teslim ediyoruz. Biz yaklaşık olarak bir aydır 3 vardiya çalışıyoruz. Fabrikamız gece de kapanmıyor. Bayramdan sonra da bu şekilde bir süre devam edeceğini tahmin ediyoruz."

Vatandaşların artık battaniye ve yorganlarını da yıkamacıya verdiklerini belirten Özbay, "Eskiden yorganları, battaniyeleri evlerinde yıkıyorlardı. Yünlerini çıkartıyorlardı ve bir sürü zahmetle uğraşıyorlardı. Son zamanlarda yorgan ve battaniyelerde çok fazla gelmeye başladı’’ diye konuştu.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.