Çubuk'ta Bayan Hafızlar İçin Taç Giyme töreni düzenlendi

Çubuk'ta Bayan Hafızlar İçin Taç Giyme töreni düzenlendi

Çubuk İlçe Müftülüğü'ne bağlı Nur Muhammet Kız Kuran Kursu'ndan mezun olan 3 bayan hafız için taç giyme töreni düzenlendi.

Çubuk Halk Eğitim Müdürlüğü Salonun da yapılan taç giyme töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra hafız Fatma Demirtaş'ın Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı. Törene Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Çubuk Müftüsü Ali Canbolat, Çubuk İmam Hatip Müdürü Süleyman Somuncu, Çubuk Halk Eğitim Merkezi Müdür Baş Yardımcısı Abdulkadir Pehlivan ve çok sayıda vatandaş katıldılar.



Törende bir konuşma yapan Çubuk Müftüsü Ali Canbolat kursların da bu yıl 600 öğrencilerinin eğitim gördüğünü belirterek, sadece 2 kuran kursunda hafızlık eğitimi verildiğini belirtti. Hafızlık eğitimi veren iki kuran kurslarında 65 öğrencilerinin bulunduğunu belirten Müftü Canbolat sözlerine şöyle devam etti;'' Nur Muhammet Kız Kuran Kursunda 45 kız öğrencimiz, Gökçe Kuran Kursumuzda da 20 erkek öğrencimiz hafızlık eğitimi almaktadır. Hafızlık belgesinin sınavı senede bir defa Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılmaktadır. Bu öğrencilerimizden 6 tanesi hafızlık diplomasını almaya hak kazanmıştır. Hafız olmak kolay olmadığı gibi her kulada nasip olmaz. Bu gün burada 3 kız öğrencimizin taç giyme merasiminde birlikteyiz. Mutluyuz ve gururluyuz. Çubuk Müftülüğü olarak öğrenmek isteyen herkese Kuran eğitimi vermekteyiz. İlçemizde 13-14 yaşından başlayıp 60-70 yaşına kadar öğrencilerimizin olması bizim halk ile birlikteliğimizi göstermektedir.'' dedi

 


Çubuk Müftüsü Ali Canbolat'ın arkasından öğrencilere hediye vermeye sahneye çıkan Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca öğrencilik yıllarını hatırladığını ve çok duygulandığını belirti. Konuşmasında programa bayanların ilgisini ve katılımın yoğunluğuna dikkat çekerek emeği geçen herkese teşekkür etti.



Konuşmalardan sonra hafız öğrencilere protokol tarafından Nur Muhammet Kız Kuran Kursu'ndan mezun olan hafızlar Fatma Demirtaş, Ümran Karatepe ve Şeyma Aykılıç'a hafızlık diplomaları ve hediyeleri verildi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum