Çubuk'ta "Bahar Kupası 19 Mayıs Satranç Turnuvası" başladı

Çubuk'ta "Bahar Kupası 19 Mayıs Satranç Turnuvası" başladı

Çubuk'ta "Bahar Kupası 19 Mayıs Satranç Turnuvas" başladı.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde, Çubuk Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Çubuk Temsilciliği tarafından düzenlenen, Çubuk Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen "Bahar Kupası 19 Mayıs Satranç Turnuvası"na 6-70 yaş grubundan 330 sporcu katılıyor.

Açılış konuşmasını yapan Çubuk Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Engin Çelenk, ilçede en çok lisanslı sporcusu olan satranç turnuvası düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

İlçe Mille Eğitim Müdürü Murat Aslan ise talebin çok yoğun olmasından dolayı çok sık turnuva düzenlediklerini belirterek, "İnşallah çocuklarımız bu turnuvalarla uluslararası boyutta yapılacak ve en az 15 ülkeden profesyonel satranç ustalarının katılacağı turnuvaya hazırlık yapmış olacaklar. Biz çocuklarımızın gelişimine çok faydası olan satranç oyununu çok önemsiyoruz" dedi.

TSF Çubuk Temsilcisi Veysel Kılıçarslan, turnuvanın iki gün süreceğini ifade ederek, 60 yaşında sporcunun yanında 6 yaşındaki çocuğa kadar geniş yelpazede sporcunun turnuvaya katıldığını dile getirdi.

Kaynak : AA

 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.