Çubuk'ta Avcılar Şenliği Düzenlendi

Çubuk'ta Avcılar Şenliği Düzenlendi

Çubuk Avcılar ve Doğayı Koruma Derneği 9. Çubuk Avcılık Şenliğini düzenledi. Şabanözü Yolu Karadana Mahallesi Kum Ocakları Mevkiinde yapılan şenlikte, trap ve tek kurşun yarışmaları da düzenlendi.

Avcılar Şenliğine Çubukspor Kulübü Başkanı Mustafa Akkaya’da katıldı

Çubuk ve çevre ilçelerdeki avcılığa gönül verenlerin yoğun katılımı ile yapılan 9. Çubuk Avcılık Şenliği'nde, avcılar sabahın erken saatlerinden akşam geç saatlere kadar hem eğlendiler hem de çeşitli yarışmalar düzenledi. Çekilişlerin de yapıldığı şenlik boyunca silah sesleri durmazken, eski avcılık anıları da heyecanla anlatıldı. Şenliğe katılanlara yemek ikram edilirken, havanın sıcak olması nedeniyle şenlik boyunca soğuk içeceklerle çay ikram edildi.

Av sezonun açılışına yakın bir zamanda yapılan şenliğin üyeler arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla yapıldığını dile getiren Dernek Başkanı Ayhan Şahan, şenliklerine katılan tüm davetlilere kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

 

Dernek olarak ilçede kaçak avcılarla ve zamansız avlananlarla mücadele edeceklerini söyleyen Şahan,

trap atışları öncesi yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

‘’Avcı demek öldüren katleden demek değildir. Toplumdaki bu yanlış kanıyı yıkmak, birlik ve beraberliği sağlamak için biz bu etkinlikleri düzenliyoruz. Biz avcılar bir nevi doğadaki dengeyi koruyan, kollayan doğayı seven kişileriz. Bizim dernek olarak avcı tanımımız böyledir. Avla ilgisi olmayan doğadaki yaşamı bilmeyen, zamansız ve yasak av yapanlarda var. Bunlar kesinlikle avcı değil. Biz dernek olarak bu kişilerle etkin bir mücadele içerisine gireceğiz. Biz sadece av yapan değil, doğayı, çevreyi ve yaban hayatını da koruyacağız.’’

 

Çubukspor Başkanı Mustafa Akkaya’nın da atışyaptığı şenlikte Dernek Başkanı Şahan, rastgele, diyerek ilk atışı yaptı. Renkli görüntülere sahne olan şenlikte iki etapta trap ve tek kurşun atışları düzenlendi. Avcılığa yeni meraklı ve tüfek kullanmasını bilmeyen davetlilere de havalı tüfeklerle atış yaptırıldı.

 

Baba oğulların, amca dayı ve yeğenlerin de katıldığı yarışlarda tek kurşun ve trap atışlarında toplam 18 kişiye tüfek, fişek ve plaket hediye edildi.

 

Ayrıca şenliğe katkı verenlere ve derneğe hizmet eden üyelere de birer teşekkür belgesi verildi.

Şenliğe Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, Belediye Başkanı Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, Çubukspor Kulübü Başkanı Mustafa Akkaya, mahalle muhtarları ve davetliler katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.