ÇUBUK'TA ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

ÇUBUK'TA ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Çubuk’ta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yıldönümü düzenlenen törenle anıldı.

Çubuk’ta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76.yıldönümü düzenlenen törenle anıldı.

2img_4007-001.jpg

Sabah saatlerinde Atatürk Parkındaki Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve ana muhalefet adına CHP İlçe Başkanlığı tarafından çelenklerin konulması ile başlayan tören, Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programla devam etti.

2img_4045.jpgSaat 09.05'de sirenlerin çalınmaya başlamasıyla birlikte tüm Türkiye'de olduğu gibi Çubuk'ta da hayat durdu. 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu Çubuk'taki anma törenleri çeşitli etkinliklerle devam etti.

Atatürk'ü anma törenlerine Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Dr.Tuncay Acehan, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Tiryaki, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Dinç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Arslan, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, CHP İlçe Başkanı Vural Çokcan, MHP İlçe Başkanı Adem Kisecik, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Karataş, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, diğer protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

2img_4049.jpgAtatürk Parkındaki anma töreninin ardından törenler, İlçe Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen program ile devam etti. Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma etkinlikleri kapsamında 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler Kaymakam Şahin, Belediye Başkanı Acehan ve Garnizon Komutanı Tiryaki tarafından ödüllendirildi.

2img_4062.jpgGünün anlam ve önemini Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Nuriye Coşkun yaptı. Konuşmasında Coşkun, ’’Ülkemizin 91 yıldır sarsılmadan dimdik durması Atatürk’ün ne kadar doğru bir tercih yaptığını göstermektedir. Uygarlık yolunda ilerlediğimiz 21. Yüzyılda daha ileriye gitmek için Mustafa Kemal Atatürk gibi düşünen yeni nesiller yetiştirmek ilk adımdır. Bu adımı atarken yeni neslin yetiştirilmesi ve özümlenmesi gerekmektedir. Bunun içindir ki her fert üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olmalıdır. Çağdaşlaşma yolundan asla dönmemeliyiz. Ömrünü vatanına adayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önünde saygı ile eğiliyoruz. Vatan sana minnettardır’’ şeklinde konuştu.      

2img_4073.jpgAçılış konuşmasının ardından okulun Kültür ve Edebiyat kulübü öğrencileri tarafından “Mustafa Kemal Cephede” adlı oratoryo sergilendi. Öğrencilerden Hilal Yoleri ve Abdülsamet Üfelek tarafından “Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda”, Damla Kıran tarafından “Dağ Başını Duman almış” isimli şiirler okundu.

Tarih Öğretmeni Dilek Koç tarafından sinevizyon gösterimi eşliğinde anlatılan 'Ben Mustafa Kemal’im' konulu sunum, katılımcılara tarihi bir yolculuk yaptırdı. Atatürk'ün hayatı ve Kurtuluş Savaşı'nı resimlerle anlatan Koç'un sunumu beğeni aldı.

2img_4085.jpgProgramın sonunda öğrencileri tebrik eden Kaymakam Şahin ve Başkan Acehan, öğrencilerle birlikte birde hatıra fotoğrafı çektirdi.

2img_4089.jpg2img_4090.jpg2img_4099.jpg2img_4116.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.