Çubuk'ta Aşure ve Birlik Günü

Çubuk'ta Aşure ve Birlik Günü

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) tarafından ’’Aşure ve Birlik Günü’’programı düzenlendi.

 

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen Aşure ve Birlik Günü programına, Kaymakam Meftun Dallı, Belediye Başkanı Lokman Özden, İnsani Değerler Derneği Genel Başkanı Mehmet Özdemir, Kültür Eski Bakanı - Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Kurucu Rektörü Namık Kemal Zeybek,  siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları, Alevi dedeleri, imamlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuranı Kerim okunuşu ile başlayan, birlik ve beraberliğin bir arada yaşandığı programda ÇUDEF Genel Başkanı Recep Taş, bu tip etkinliklerle insanları bir araya getirmek ve kardeşlikleri daha çok pekiştirmek istediklerini söyledi.

Daha sonra konuşma yapan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçesinin küçük bir Türkiye mozaiği olduğunu kaydederek herkesin kardeşçe birlik ve beraberlik içinde yaşadığını söyledi. Hacı Bektaş-ı Veli'den, Yunus Emre ve Mevlana'ya kadar ilim ve fikir adamlarının özümüzü oluşturduklarını kaydeden Bakan Özden, ""Tarihi mirasımızı, kültürümüzü ve medeniyetimizi inşa eden Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Mevlana gibi düşünürlerimizin fikirlerini yaşatmak ve onların evrensel mesajlarından ilham alarak geleceği yakalamak hepimizin en büyük görevidir. Farklı değerleri bir arada yaşatan, farklılıkları zenginlik kabul eden bizler, birlik, beraberlik içerisinde, kardeşlik içerisinde, azim ve kararlılıkla geleceğe yürümeye devam edeceğiz"" dedi.

Muharrem ayının ve Aşure gününün geleneğimizde, inancımızda, tarihimizdeki yerinin ne kadar önemli olduğuna işaret eden Başkan Özden,  Aşure gününün hayırlı uğurlu olmasını, birlik ve beraberlik adına yol gösterici olmasını dileyerek, bütün vatandaşların aşure günlerini tebrik etti.

Ardından bir konuşma yapan,  Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, düzenlen programın önemine değinerek, bütün vatandaşların aşure günlerini kutladı. İnsanı Değerler Derneği Genel Başkanı Mehmet Özdemir ile Kültür Eski Bakanı - Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Kurucu Rektörü Namık Kemal Zeybek tarafından Muharrem Ayı ve Aşure Geleneği'nin Işığında "İslami Değerlerimiz" isimli konferans verildi.

Sunuculuğu Aşık Yakup Akdoğan tarafından yapılan programda Seyit Hacı Ali Turabi Kültür Derneği Semah Grubu ve Muhammet Arif Şahin İlahi ve Semazen Ekibi gösteri yaptı. Çubuk Lisesi Tiyatro Grubu"nun "Anadolu"yu Aydınlatanlar" isimli gösterisinin ardından, Kargın Köyü Alevi Dedesi Ahmet Kuzukıran aşure duası yaptı.

Programın sonunda katılımcılara plaket takdim edilirken, vatandaşa da Aşure ikramında bulunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.