Çubuk'ta asfalt çalışması başladı

Çubuk'ta asfalt çalışması başladı

Çubuk'ta, havaların ısınmasıyla belediye ekipleri asfalt serim, bakım ve onarım çalışmalarına başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yürütülen asfalt çalışmalarının sezon sonuna kadar devam edeceğini söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, ''Altyapısı tamamlanan bulvar, cadde ve sokaklarda yol genişletme ve asfaltlama çalışmaları havaların ısınmasıyla birlikte başladı'' dedi.

Atatürk ve Barbaros mahallelerinde de yollarda yapılan temel çalışmalarının ardından asfalt serimine başlandığına değinen Acehan, şunları kaydetti:

''Havaların ısınmasıyla asfalt sezonunu açtık. Fen İşleri ekiplerimiz, altyapısı tamamlanan yerlerde, genişletme, mekanik malzemelerin serimi ve düzenlenmesi işlemlerini yaparken, Büyükşehir Belediyemize bağlı ekipler de asfaltlama çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Büyükşehir Belediyemiz tarafından 2014 yılında 322 bin ton sıcak asfalt serimi, 14 bin 651 ton sıcak asfalt yama, 17 bin 663 metreküp stabilize serimi, 5 bin 835 metreküp mekanik malzeme serimi, 8 bin 100 metre bordür döşeme, 15 bin 900 metrekare kaldırım parke yapımı ve 570 metre pissu kanalizasyon hattı döşenirken, Başkent Doğalgaz tarafından ise 2 bin 900 doğalgaz hattı döşendi. 2015 yılı da 3 bin 21 ton sıcak asfalt yama, bin 100 metreküp stabilize serimi, 250 metreküp asfalt kırığı serimi, 300 metreküp mekanik malzeme serimi, 5 bin 650 metre kaldırım parke yapımı ve 10 bin 800 metrekare kaldırım parke yapımı ile bin metre doğalgaz yapımı yapıldı.''

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.