Çubuk'ta Asansörler Denetlenecek

Çubuk'ta Asansörler Denetlenecek

Çubuk Belediyesi ile Elektrik ve Makine Mühendisleri Odaları arasında hazırlanan protokol çerçevesinde Çubuk sınırları içerisinde bulunan asansörlerin denetimleri yapılacak.

Çubuk Belediyesi protokol hazırlayarak asansör kontrollerini kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları olan EMO ve MMO ile eşgüdüm içinde gerçekleştireceği belirtildi.



Türkiye genelinde ve ilçe sınırları içerisinde halkın can emniyetine önem verilmesi gerektiğini belirten Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, bu kontrollerin çok ciddi takip edilmesi gerektiğini vurgulayarak, bölgelerindeki asansörlerin denetimi için Elektrik ve Makine Mühendisleri Odaları ile protokol imzalayarak bu kontrolleri kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları olan EMO ve MMO ile eşgüdüm içinde gerçekleştireceklerini belirtti. Başkan Tuğluca Ankara'da asansör kontrolü için birçok belediyenin protokol imzalayarak bu görevi EMO ve MMO ile eşgüdüm içinde yaptıklarını da hatırlattı.



Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş'da, Asansörlerin teknik gereklilikleri karşılanır bir anlayışla imal ve kontrol edilmediği zaman birer ölüm makinesine dönüşebileceğini belirtti. (EMO) Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş sözlerine şöyle devam etti;" Özellikle Bina Yöneticilerinin veya sorumlularının, kendilerinin ve yakınlarının da bu asansörleri kullandığını, oluşabilecek kazalarda yasal sorumlulukları bulunduğunu belirtmekte yarar var. Bunun farkında olmayan yöneticilere ve sorumlulara gerekli bilgilendirmeleri görevlendirdiğimiz arkadaşlar yapacaklardır. Sorumlu ve insan hayatına önem veren herkesin bu konuda üzerine düşeni yapması gerektiğine inanıyoruz. Yeni ve hızlı yapılaşan Çubuk için bu bir başlangıçtır" dedi



(EMO) Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş veritabanlarındaki asansörleri internette etiket rengine göre yayınladıklarını hatırlatarak, denetimlerin ardından Çubuklu vatandaşlarında internetten tehlikeli asansörleri öğrenebileceklerini ifade etti.



(MMO) Makine Mühendisleri Odası Başkan Vekili Sadettin Özkalender'de Asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin ihmal edilmesinin tehlikeli sonuçlar doğurabildiğini hatırlattı. (MMO) Başkan Vekili Sadettin Özkalender sözlerine şöyle devam etti;" Standartlara uygun olmayan asansörlerin kabin katta yokken kapısının açılabildiğini, kabin ve kuyu duvarı arasında sıkışmalar olduğunu, yangın ve deprem anlarında mahsur kalınabildiğini, kullanıcıların giriş-çıkış sırasında kapılarda sıkıştığını ve bu problemlerin yıllık denetimler sayesinde minimuma indirilebileceğini" belirtti.



Çubuk Belediyesi ile Elektrik ve Makine Mühendisleri Odaları arasında hazırlanan protokol (EMO) Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş ve (MMO) Makine Mühendisleri Odası Başkan Vekili Sadettin Özkalender tarafından imzalanarak Belediye Meclisinde görüşülmek üzere Meclise sunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum