Çubuk'ta Arıcılık Konferansı

Çubuk'ta Arıcılık Konferansı

Çubuk'ta Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi uzmanları tarafından arıcılık konusunda konferans verildi.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi Çubuk Şubesinin organize ettiği ve Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen "Arıcılık Konferansı"na Tarsim Bölge Müdür Yardımcısı Muhteşem Torun, Tarım Kredi Kooperatifi Çubuk Şubesi Müdürü Hüseyin Ercan Akkan ve çok sayıda arıcı, çiftçi ve esnaf katıldı.

Yoğun ilginin olduğu konferansın açılış konuşmasını yapan Tarım Kredi Kooperatifi Çubuk Şubesi Müdürü Hüseyin Ercan Akkan, kooperatif olarak bu tür eğitim çalışmalarına önem verdiklerini ve kooperatif üyelerine yönelik hizmetlere devam edeceklerini söyledi.

Çubuk'ta arıcılık potansiyelinin çok yüksek olduğunu dile getiren Akkan, arıcılıkta bilgi paylaşımının önemini vurgulayarak, konferansa katılanlara ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Yaklaşık 5 saat süren konferansta arıcılık hakkında teorik ve görsel bilgiler veren Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Araştırma Merkezi (HARÜM) Prof. Dr. Kadriye Sorkun, genel arıcılık bilgileri verirken, özellikle arıcıların kendi ana arılarını üreterek koloni verim ve kalitesinin yükseltilmesi gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.