Çubuk’ta Arıcılara Uygulamalı Eğitim Veriliyor

Çubuk’ta Arıcılara Uygulamalı Eğitim Veriliyor

Çubuk'ta düzenlenen arıcılık kursunda, kursiyerlere teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan arıcılık kursuna 50 arıcı katılıyor. Eğitimde, tarım arazilerinde yapılan zirai ilaçlamaların arılara verdiği zarar ve arılarda meydana çıkan hastalıklar anlatılıyor.

Gökçedere Mahallesi yakınlarında Halil İbrahim Kocabaş'a ait kovanlarda ise öğretim görevlisi tekniker Bayram Ali Yeşilyurt tarafından uygulamalı olarak bilgiler verdi.

 İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cengiz Akbayrak, eğitimde yaptığı konuşmada, Çubuk'ta kayıtlı 13 bin kovan bulunduğunu belirterek, 200 tona yakın bal alındığını söyledi.

 Arıcılığa son yıllarda rağbet olduğunu anlatan Akbayrak, "Bu konuda üreticilerimizin daha bilinçli ve profesyonel anlamda bir üretim yapmalarını istiyoruz. Bunun için de üreticilerimize hem teorik hem de pratik olarak nasıl üretim yapılacağının öğretilmesi amacıyla kurslar vermeye başladık" dedi.

Yeşilyurt da ilçede geçimini sadece arıcılıkla sağlayan köyler olduğunu belirterek, bu nedenle arıcılığın Çubuk için önem taşıdığını söyledi. Arıcılıkta balın yanı sıra polen, arı sütü ve propolis üretimleri yapıldığını anlatan Yeşilyurt, geçen yıl Arıcılık Kayıt Sistemi'ne kayıtlı 82 bal üreticisinin destekleme için başvurduğunu bildirdi.

 

Çubuk’ta Arıcılara Uygulamalı Eğitim Veriliyor

Çubuk’ta Arıcılara Uygulamalı Eğitim Veriliyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.