Çubuk'ta 'Annelik Sanatı' Konferansı Düzenlendi

Çubuk'ta 'Annelik Sanatı' Konferansı Düzenlendi

Çubuk'ta İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından 'Annelik Sanatı' adlı konferans düzenlendi.

 Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde Filistin halkı için açılan kermesin devamında İHH Çubuk temsilciliğinin organize ettiği ve Psikolog Hatice Dilek Öztürk'ün konuşmacı olarak katıldığı 'Annelik Sanatı' adlı bir konferans verildi.

Katılımın yoğun olduğu programda Psikolog Hatice Dilek, anneliğin bir sanat olduğunu ve hakkının verilmesi gerektiğini kaydetti.

Öztürk, 'Annelik cana can katan, canan'a emanet ettiği canı, en güzel şekilde sunmaya adanmış bir ömrün adıdır' dedi.

Katılımcı kadınlara, Hz Muhammed'in örnek gösterdiği dört güzide kadın tiplerinden birinin model alınması gerektiğini söyleyen Öztürk, Hz. Hatice, Hz. Fatıma, Hz. Asiye, Hz. Meryem'in kişilik yapılarından ve hayatlarından kısa kesitler sundu. Güzel yetiştirilmiş bir çocukta bulunması gereken vasıfları da sıralayan Öztürk, 'Hz. Peygamberimiz 'Küçüklükte öğretilen taş üzerine kazı, büyüdüğünde öğretilen su üzerine yazıdır' hadisini iyi kavramamız gerekmektedir. Bununla birlikte hangi yaşta hangi bilgi ve ibadet öğretilmeli çok iyi bilmemiz gerekmektedir' şeklinde konuşarak bu konuları örnekleri ile sundu.

Öztürk, programın sonuna doğru anneler tarafından yetiştirilen çocuklarda olması gereken şartları şu şekilde sıraladı:

'Kınanan değil aranan, yük olan değil yük alan, soran değil sorulan, verilen değil veren, övünen değil övülen, nefret ettiren değil müjdeleyen, zorlaştıran değil kolaylaştıran, şüphelenilen değil emin olunan, korkulan değil sayılan, kaçan değil koşan, ezen değil koruyan, zayıf değil kuvvetli olan, alışkanlıklarına köle değil efendi olan, sağlığın ve boş vaktin kıymetini bilen, iki günü bir olmayan bir gençlik yetiştirmeliyiz.'
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.