Çubuk'ta Ankara Keçisi Sayısını Artırma Çalışmaları

Çubuk'ta Ankara Keçisi Sayısını Artırma Çalışmaları

Çubuk Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cengiz Akbayrak, "İlçemiz tiftik keçisine uygun ama yetiştirilen tiftik keçisi sayısı çok yetersiz. Şu anda bine yakın Ankara keçisi var fakat bu sayının çoğaltılması gerekmektedir" dedi.

Çubuk Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cengiz Akbayrak, "İlçemiz tiftik keçisine uygun ama yetiştirilen tiftik keçisi sayısı çok yetersiz. Şu anda bine yakın Ankara keçisi var fakat bu sayının çoğaltılması gerekmektedir" dedi.

Akbayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çubuk'un Ankara keçisi yetiştiriciliğine en uygun yer olmasına rağmen birkaç ailenin bu tür keçi yetiştirdiğini söyledi.

"İlçemiz tiftik keçisine uygun ama yetiştirilen tiftik keçisi sayısı çok yetersiz. Şu anda bine yakın Ankara keçisi var fakat bu sayının çoğaltılması gerekmektedir" diyen Akbayrak, "Biz kurum olarak bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Sadece Çubuk olarak değil, Bakanlığımız da bu konuda çalışmalar yapmaktadır. Ankara'nın uygun olan ilçelerindeAnkara keçisi geliştirme projeleri var. Biz, burada bu sayıyı yetersiz görüyoruz. İnşallah yapılan çalışmalarla bu sayıyı artıracağız" ifadelerini kullandı.

Yetiştiricilerin en büyük sorununun çoban bulamamak olduğunun altını çizen Akbayrak, bu nedenle küçükbaş hayvan sayısının azaldığını kaydetti.

Akbayrak, "Sürü eğitimi kursları açıldı ve bu eğitime Bakanlığımızın desteği var ama maalesef çoban bulma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. İlçemizde yaklaşık 35 bin küçükbaş, 56 bin büyükbaş hayvanımız var ancak çalışacak çoban bulamıyoruz" dedi.

Çubuk'a bağlı Durhasan köyünde Ankara keçisi yetiştiren Hulisi Ayan ise "Ankarakeçisinin neslini devam ettirmeye çalışıyoruz. Çocuklar yardıma gelmiyor. Ben yalnız idare etmeye çalışıyorum" ifadesini kullandı.

Çoban bulamadığı için 63 yaşında çobanlık yaptığını anlatan Süleyman Yıldız da "Toplamda 250 davarım var. Çoban bulmak çok zor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum