Çubuk'ta Anaokulu Öğrencilerinin Geri Dönüşüm Sergisi

Çubuk'ta Anaokulu Öğrencilerinin Geri Dönüşüm Sergisi

Çubuk'da anaokulu öğrencileri geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları ürünlerle sergi açtı.

Bekir Yılmaz Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı "Her Şeye Çöp Gözüyle Bakma, Bir de Bizim Gözümüzle Bakın" adlı sergi, Bekir Yılmaz Ortaokulu çok amaçlı salonunda sergilendi.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan açılışta yaptığı konuşmada, çevre bilincinin bu yaşlarda çok iyi anlatılması gerektiğine inandığını belirterek, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Yarınlarımızı, ülkemizi yavrularımıza emanet edeceğiz. Çocuklarımıza ne kadar iyi çevre ve geri dönüşüm bilinci verirsek, yarın daha rahat, daha temiz, daha müreffeh bir Türkiye'de yaşarız. Bu nedenle ben bu sergiyi çok önemsiyorum." dedi.

Sergide çocukların geri dönüşüme konu olan malzemelerden çok güzel eserler ortaya çıkardıklarını kaydeden Acehan, "Biz belediye olarak geri dönüşüm konusunu çok önemsiyoruz. Yıllardan beri bununla ilgili ilçe halkımızı aydınlatmaya çalışıyoruz. Onlardan yardım ve destek istiyoruz. Bu konuda da ciddi manada bir mesafe aldığımızı söyleyebilirim. Ben bu projede emeği geçen herkesi ayrı ayrı tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Anaokulu Müdürü Engin Önal Bekir Yılmaz da Çevre temizliğine ve geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla böyle bir sergi açtıklarını dile getirdi.

Projede yer alan öğretmenlerden Aslı Şimşek ise "Sergimizde hem geri dönüşümmalzemelerin değerlendirildiğini pratikte göstermek hem de çevre bilincini öğrenciler gözüyle büyüklere göstermek istedik. Bu kapsamda öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimizle güzel bir çalışmaya imza attığımıza inanıyorum. Velilerimize katkılarından ötürü teşekkür ediyorum." dedi.

Sergi, 2 gün süreyle gezilebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.