Çubuk'ta Alternatif Tarım Sempozyumu

Çubuk'ta Alternatif Tarım Sempozyumu

ÇUDEF tarafından İlçede bulunan çiftçilere yetiştirilebilecek alternatif tarım ürünleri Sempozyumu düzenlenecek.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Salonunda 29.11.2008 tarihinde saat 10:00 ile 16:00 arasında yapılacak sempozyum Çubuk Dernekler Federasyonu öncülüğünde, Çubuk Kaymakamlığı, Çubuk Belediyesi, Saray Belediyesi, Girişim Et Kombinası, Çubuk Ticaret Borsası, Çubuk Ziraat Odası, Çubuk Zaireciler Odası, Çubuk Muhtarlar Derneği, Coşkun Alışveriş ve Sağlık Suyun katkıları ile düzenlenecek.



Sempozyuma Dr. Gürbüz Mızrak (Tarımsal Araştırmalar Emekli Genel Müd.), Prof. Dr. Mesut Türkoğlu (Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi), Dr. Hüseyin Bulut(Bitki Sağlığı Araştırma Emekli Daire Başkanı), Dr. Salih Çalı(Uludağ İhracatçı Birlikleri-Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Bşk.), Prof. Dr. Sedat Velioğlu (Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi), Dr. İsmet Mert (Koruma ve Kontrol Emekli Genel Müdür Yrd.), Cengiz Akbayrak (Çubuk İlçe Tarım Müd.), Burhan Demirok (Ankara İl Tarım Eski Müd. Yrd.), Ziya Mutlu (Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Çayır- Mera ve Yem Bitkileri Bölümü Başkanı) ve Eşref Yücelyiğit (Çubuk İlçe Tarım Eski Müd.) konuşmacı olarak katılacaklar.



İlçe gelirinin büyük bir kısmının tarımdan olduğunun altını çizen ÇUDEF Başkanı Recep Taş, sempozyumun amacının çiftçinin gelirini artırmak için alternatif ürünler ve pazar göstermek olduğunu belirtti. Recep Taş ilçede örnek çiftçiler oluşturmak istediklerini belirterek düzenlenecek sempozyum hakkında şunları söyledi;''Çubuk'ta çiftçilikle uğraşan üreticilerimizin, halihazırda yetiştirdikleri meyveler, sebzeler, hububat, baklagiller yem bitkileri süs bitkileri hayvanlar ve gıdalar gibi tarım ürünlerine ilave olarak, hangi ürün türlerini veya çeşitlerini yetiştirebilecekleri konusunda bilgilendirmektir. Başka bir ifadeyle İlçemizdeki üreticilere, mevcut tarım ürünlerinin yerine ikame edebilecekleri, başka ürün türleri ve çeşitleri hakkında alternatifler sunmaktadır.'' Dedi



Yaşanan küresel ısınmanın da etkisi ile çiftçilerin yetiştirdikleri mevcut ürünlerin verimliliğinde düşme yaşandığını ve paralel olarak da çiftçi gelirlerinde düşmeler olduğunu belirten Recep Taş, düzenlenecek sempozyumda bazı sorulara cevap aranacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti;'' Çubuk'ta yetiştirilen tarım ürünlerini daha fazla yetiştirebilir miyiz? Mevcut ürünlere ilave olarak, başka hangi ürünleri veya çeşitleri yetiştirebiliriz? Soruların cevabını arayacağız. Ayrıca yetiştirdikleri meyveleri (özellikle vişneyi) ve sebzeleri en iyi nasıl değerlendire bilecekleri konusunda, çiftçilerimiz merak ettikleri soruların cevabını alacaklardır'' dedi.



Düzenlenecek sempozyum üç oturumdan oluşacağı öğle arası yemek verileceği, ayrıca katılımcılara katılım belgesi düzenleneceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.