Çubuk'ta aile içi iletişim semineri

Çubuk'ta aile içi iletişim semineri

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Çubuk'ta aile içi etkili iletişim semineri verildi.

Çubuk Aile Yaşam Merkezi Müdürü Ayşe Meltem Sandıklı, konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde yaptığı konuşmada, seminerle hem gençlere hem de onları yetiştiren ailelerine ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Verilen seminerin faydalı olduğuna inandığını kaydeden Sandıklı, "Toplumun temelinde çekirdek aile vardır, o yüzden biz gençlerle birlikte aileye yöneldik. Amaç ailelere doğru iletişimi yayarak toplumu bilinçlendirmektir. Aile içi iletişim ne kadar iyi olursa o aile içinde yetişen bireyler topluma da o derece fayda sağlamaktadır" dedi. 

Aile içi iletişimin bireylerin birbirlerini anlamada çok önemli olduğunu aktaran kişisel gelişim uzmanı Ahmet Can ise dinleme becerisi evlilik ilişkisi içerisindeki en önemli iletişim becerilerinin başında gelmektedir. Annenin çocuğunu, çocuğun annesini içtenlikle dinlediğini bilmek, kişilere bu aile içerisinde önemsendiğinin mesajını vermektedir. Sürekli eleştiren, suçlayan, ters cevaplar veren, kalp kıran birisi olmaktan kaçının. Anlayışlı ve olgun olmaya gayret edin" şeklinde konuştu.  

Can, seminerin sonunda katılımcılardan gelen soruları cevapladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum