Çubuk'ta Aile Hayatı Konferansı

Çubuk'ta Aile Hayatı Konferansı

Çubuk'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Kapsamında "Hz. Peygamber ve Aile Hayatı" Konulu Bir Konferans Düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası kapsamında, Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Çubuk Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen konferansa vatandaşlar ve özellikle bayanlar yoğun ilgi gösterdi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlene konferansa, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hatice Erkan, Kültür ve sosyal İşleri Müdürü Aysel Neşeli'nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hatice Erkan, derneklerinin faaliyetlerini anlattı.

Kadılar tarafından kurulan ve gönüllülük esası ile hareket eden derneklerinin çok sayıda üniversite öğrencisine burs verdiğini hatırlatan Erkan, evlerinde boş duran ev hanımlarını eğitim için yola çıkan kervanlarına katılmaya davet etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sabri Akpolat, Hz. Peygamberin hayatının herkese örnek olduğunu ve aile hayatının da örnek alınması gerektiğini belirtti.

Türkiye de her yıl 600 binin üzerinde ailenin evlilik yaptığını ve bunlardan 120 binin boşandığını ifade eden Akpolat, koskoca bir vilayet kadar insanın boşanmadan dolayı zarar gördüğünü kaydetti.

Akpolat, bu durumu insanların sorgulaması gerektiğini vurgulayarak,

"Çocuklarımıza bir meslek öğretirken o meslekle ilgili eğitim veriliyor. Ancak aile kurarken aynı eğitimi vermiyoruz" dedi.

Akpolat, şöyle konuştu:

"Boşanma olayının sosyolojik, psikolojik, dini, ahlaki boyutları bulunmaktadır. Açılacak bu kurslara tecrübeli büyükler getirilir ve onlar evlenecek çiftlere hayatlarını anlatırlar. Evlilikleri süresince hangi sıkıntılarla karşılaşmışlar, nasıl mücadele etmişler ve sıkıntıya nasıl göğüs germişler, bunları anlatırlar. Gençlerimize evlilik süresince problemlerle karşılaştıkları zaman ne yapmak lazım bunu öğretmemiz gerekmektedir."

Evlilik hayatının ve nikahın önemine değinen Akpolat, Avrupa'da yaşanan aile hayatı ile ilgili olumsuzluklardan da örnekler verdi.

Konferansın ardından Sabri Akpolat'a Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Aysel Neşeli tarafından katılım belgesi ve teşekkür belgesi verildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.