Çubuk'ta AB bilgi yarışması yapıldı

Çubuk'ta AB bilgi yarışması yapıldı

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen Avrupa Birliği Bilgi Yarışması'nın ön elemeleri yapıldı.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ve 9 okuldan 4'er öğrencinin katıldığı yarışmada 2 grup yarıştı.

AB kurumları, politikaları ve programları, Avrupa ve AB tarihi ve genişleme süreci, Türkiye'nin AB katılım süreci ve diğer aday ülkeler, Avrupa genel kültürü ve coğrafyasını içeren soruları cevaplandıran öğrenciler, başarılı bir performans gösterdiler.

ab.jpg

Yarışmanın hakem heyetinde Gazi Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yardımcı Doç. Demet Somuncuoğlu, Avrupa Birliği Delegasyonundan Derya Sevinç ve İlçe Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürü İdris Karakuş görev aldılar. Çubuk ilçe birincisini tespit edildiği karşılaşma sonucunda, ilçe birincisi olan Çubuk Anadolu Lisesi öğrencilerinden Nacihan Deniz, Yusuf Kürşat Bağ, Rukan Sağır ve Yunus Emre Yalçın Çubuk'u temsilen Ankara'daki il yarışmasına katılacaklar. Ortaöğretim öğrencilerinin Avrupa, Avrupa Birliği ve Türkiye'nin katılım süreci konusunda bilgi edinmeleri, araştırma ve okumaya yönelmelerini amaçlayan yarışmanın Türkiye'nin 16 ilinde gerçekleştirildiğini söyleyen Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik ederek, öğrencilerinden il genelinde de başarı beklediklerini sözlerine ekledi.

ab1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.