Çubuk’ta 34 Sporcu Kuşak Terfi İmtihanı Heyecanı Yaşadı

Çubuk’ta 34 Sporcu Kuşak Terfi İmtihanı Heyecanı Yaşadı

Çubuk Aile Yaşam Merkezi ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yetenek kursları kapsamında yaklaşık 9 aydır kurs gören sporcular kuşak terfi imtihanına katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan imtihana misafirler, üyeler ve aileleri katıldı. Taekwondo kuşak imtihanında 34 sporcu hakem heyetinin önünde ter döktü.

Çubuk Aile Yaşam Merkezinde gerçekleştirilen taekwondo kuşak terfi imtihanının komisyon da Türk Standartları Enstitüsü Şube Müdürü Avrupa Şampiyonu Uğur Yılmaz ve çalıştırıcı-milli hakem Mehmet Demirel yer aldı.

Açılış konuşmalarında ilçede kısa sürede birçok üyeye sahip olduklarını dile getiren çalıştırıcı Oytun Önalp: “Taekwondo çalışmalarında kısa süre içerisinde ilçeye birçok sporcu kazandırdık. Tek hedefimiz ülke çapında mili sporcular yetiştirmek, onların geleceği için iyi bir hakem ve çalıştırıcı olmalarını sağlamaktır.” dedi.

Sporculara yönelik yaptığı konuşmasında hakem Uğur Yılmaz sporun birçok faydalarından bahsederek: “Öncelikle sporculara üniversite girişte sporculara kolaylıklar sağlanıyor. Spor insanı her türlü kötülükten alıkoyup, üretken ve zinde bir yaşama kavuşturur. Bu yüzden spor hayatımız ve sağlığımız için çok önemli bir yer ediniyor. Sporda devamlılık esastır ”diye konuştu.

Merkez idarecisi A. Meltem Sandıklı: “Çubuk Aile Yaşam Merkezi olarak her zaman sporun ve sporcunun destekçisi olduk. Taekwondo kursuna katılan üyelerimizin kuşak terfi heyecanını birlikte yaşıyoruz.  Sporun pozitif etkileri çocuklarımız ve geçlerimiz için çok önemli bu yüzden tüm ilçe halkını kurslarımıza bekliyoruz. Bu vesile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

Konuşmaların ardından kuşak terfi imtihanına geçildi. Antrenörlerinin komutlarını büyük bir dikkatle dinleyen sporcular bir üst kuşağa geçebilmek için ellerinden geleni yaptılar. Komisyon üyelerinin sorularını da cevaplandıran kursiyerlerin heyecanları dikkat çekti.

İmtihanın ardından müsabaka gösterilerine geçildi. Kılıç ucundaki elmayı düşürme, bayan savunma gösterisi, tahta kırma gösterileri ve karşılıklı müsabaka şeklinde ki gösterileri izleyiciler beğeniyle izledi.

Her anı dolu dolu geçen programda çocuklarını heyecanla izleyen veliler sık sık çocuklarının resimlerini ve videolarını çekti.

SOMA ŞEHİTLERİ DE UNUTULMADI

Program sonunda Soma şehitleri de unutulmadı. Bir madencinin vedası isimli şiir ve soma şehitlerine ithaf edilen slayt gösterisi salonda duygulu anlar yaşattı.

Üst kuşağa terfi eden sporcular programın sonunda velilerine çiçek vererek, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

dsc_0469-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.