Çubuk'ta 28 Yıldır İhtiyaç Sahiplerine İftar Veriliyor

Çubuk'ta 28 Yıldır İhtiyaç Sahiplerine İftar Veriliyor

Çubuk'ta hayırsever iş adamlarının desteğiyle 28 yıldır ramazan ayında kurulan aşevinde yoksullara iftarda sıcak yemek dağıtılıyor.

Her yıl faklı bir hayırsever tarafından tahsis edilen iş yerlerinde hizmet veren aşevinde ramazan boyunca bin 500 kişi sıcak yemekle iftar yapıyor.

Bu yıl Cumhuriyet Mahallesi'nde hizmet veren aşevinin önünde iftara saatler kala ellerinde kaplarla uzun kuyruk oluşturan vatandaşlar, ihtiyaçları kadar yemek ve ekmek alıp evlerinin yolunu tutuyor. Aşevinde Suriyeli sığınmacılara da yemek temin ediyor.

Aşevinin sorumlusu Mustafa Kalaycı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 yıldır aralıksız sürdürdükleri geleneği bu yıl da devam ettirmenin mutluluğunu yaşadıklarını, güçleri yettiğince geleneği bundan sonra da yaşatacaklarını söyledi.

Günlük bin 500 kişilik yemek çıkarttıklarını bildiren Kalaycı, kapılarına gelen kim olursa olsun boş çevirmediklerini vurguladı. İftarlık yemek dağıtımının ilk olarak Milli Görüş Teşkilatı tarafından başlatıldığını, 16 seneden bu tarafa da hayırsever ilçe esnafının sahiplendiğini anlatan Kalaycı, şöyle devam etti:

"Bu iş tamamen halkımızın yardımıyla oluyor. Kamu kurum ve kuruluşlarından yardım almıyoruz. Masrafları tamamen esnafımız ve Doğu kökenli iş adamlarımız, yani besicilerimiz karşılıyor. Üç çeşit yemek ve tatlı veriyoruz. Genelde ihtiyaç sahibi olanlar geliyor ama yolda kalanlar, iftara yetişemeyenlerin geldiği de oluyor. Son 3 yıldır da Suriyeli kardeşlerimiz yoğun olarak geliyor. Burada kimseye bir şey sormuyoruz, belge istemiyoruz. Kimseyi boş çevirmemeye çalışıyoruz."

Aşevinde çalışanların da gönüllü olduğunu dile getiren Kalaycı, "Bu iş gönül ve kısmet işidir. Bu hayırda kısmeti olacak olanlar burada çalışıyor. Kimi yemek yaparak katkı veriyor, kimi aşçıya yardım ederek destek oluyor. Kimi de akşam dağıtıma gelerek bu hayırdan nasibini almaya çalışıyor." dedi.

Beş yıldır aşevinde gönüllü aşçı olarak hizmet veren Halil Yurtoğlu da zevk alarak bir ay boyunca burada çalıştığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum