Çubuk'ta 2 bin kişiye "Kutlu Doğum Aşı"

Çubuk'ta 2 bin kişiye "Kutlu Doğum Aşı"

Çubuk'ta 2 bin kişiye "Kutlu Doğum Aşı" dağıtıldı, Saraybosna İslam Birliği İlahi Korosu Türkçe, Arapça ve Boşnakça ilahiler okudu

Hz. Peygamber(sav)'in dünyaya gelişinin 1444. yılı münasebetiyle Çubuk İlçe Kültür Komisyonu Atatürk Parkı'nda Kutlu Doğum Haftası kutlama programı düzenledi.

Programa Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Saraybosna İslam Birliği Meclisi Başimamı Ferid Dautoviç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Başkan yardımcıları Zeki Metin, Şükrü Acıelma, AK Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye birim müdürleri, işadamları ve vatandaşlar katıldı.

Hafta boyunca yapılan tüm etkinliklerde Peygamber sevgisinin salonlara sığmadığını vurgulayan Çubuk İlçe Müftüsü Bilal Kara, bu yılki temanın birlikte yaşam ahlakı olduğunu hatırlatarak, bu tür programlarında birlikte yaşama kültürünü etkilediğini anlattı

Daha sonra konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise, Suriye’den ve Bosna Hersek’ten gelen misafirleri olduğunu aktararak, Türkiye olarak ecdattan aldıkları kerim devlet anlayışını en iyi şekilde sürdürdüklerini kaydetti.

Türkiye’nin çevresinde yaşanan olayları ve zulümleri hatırlatan Başkan Acehan, “Bizler Selçuklunun, Osmanlının torunları olarak dünyaya hükmeden cihan devletinin torunlarıyız. Türkiye Cumhuriyeti olarak bugün biz coğrafyamızda yaşanan acılara, zulümlere kol kanat germeye çalışıyoruz. Devletimizin ve hükümetimiz tıpkı Osmanlı’da ve Selçuklu’da olduğu gibi çevresinde ki mağdur ve mazlum olan Müslümanlara ve insanlara yardım elini uzatmaktadır. Bugün 2 milyondan fazla Suriyeli kardeşimizi biz bağrımıza bastık. Onların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bosna- Sırp savaşı sırasında Bosnalı kardeşlerimize yardım elini uzattık. Azerbaycan- Ermenistan savaşında Azeri kardeşlerimize elimizi uzattık. Irak’ta ki Kürt kardeşlerimize elimizi uzattık. Kerim devlet anlayışı işte budur. Ülkemizin birliğini, beraberliğini, huzurunu cenabı hak bozmasın. Bir ülkenin, bir toplumun en büyük değeri barıştır, kardeşliktir, huzurdur. Bugün Allah’a şükürler olsun ülkemizde bunu yaşıyoruz”diye konuşarak, tüm ilçe halkının kutlu doğum haftasını kutladı.

Suriyeli mültecilerden medrese hocalarından Dr. Sail Abbasi’nin açılış duası ile başlayan program, Yukarı Çavundur Cami din görevlisi Nuri Aydın'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Konuşmaların ardından programı izleyen vatandaşlara gül dağıtılırken, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’ndan Yrd. Doç. Dr Arif Demir ve ekibi konser verdi.

Daha sonra Bosna Hersek’ten gelen Saraybosna İslam Birliği İlahi Korosu, Türkçe, Arapça ve Boşnakça okudukları ilahilerle dinleyenleri adeta mest etti.  Aşık Veysel’den ‘Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece’ ve Yunus Emre’den ‘Gel gör beni aşk neyledi’ isimli parçaları Türkçe seslendiren koroya vatandaşlarda eşlik etti.

Başkan Acehan ve Saraybosna İslam Birliği Meclisi Başimamı Dautoviç tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, programın sonunda yaklaşık 2 bin kişiye Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından hazırlanan ‘Özbek kutlu doğum aşı’ dağıtıldı. 

kutlu-dogum-cubuk.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.