ÇUBUK'TA 183 KİLOMETRE YOL ASFALTLANDI

ÇUBUK'TA 183 KİLOMETRE YOL ASFALTLANDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çubuk Belediyesi tarafından yürütülen yol çalışması kapsamında Çubuk ilçesinde 183 kilometre yola asfalt döküldüğü bildirildi.

Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, ilçe genelinde yürütülen yol çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çubuk Belediyesi’nin tüm hizmetlerde olduğu gibi alt yapı ve yol çalışmalarında koordineli bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Karakuş, Karagöl, Camili ve Akkuzulu gurup yollarının ardından Yakuphasan grup yolunda da genişletme ve asfaltlama çalışmalarına başlandığını hatırlattı.

İlçe genelinde 33 mahallede asfaltlama çalışması yapıldığını aktaran Karakuş,‘’Göreve geldiğimiz 01.04.2014 tarihinden bugüne kadar ilçe genelinde toplam 183 kilometre uzunluğunda yol asfaltlandı. Asfaltlanan bu yollarda yaklaşık 458 bin ton sıcak asfalt kullanıldı’’ dedi.

Belediye olarak çözüm odaklı hizmet ve yatırımlara önem verdiklerini vurgulayan Karakuş, hizmet üretirken mali disiplinden taviz vermeden çalıştıklarını ifade ederek,’’Muhtarlıklarımızın ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yeni yol açımı, asfalt serimi, kaldırım çalışmaları, perde ve taş duvar uygulamaları ile 33’e yakın bölgede hemşehrilerimizin sorunlarına çözüm ürettik. Belediyemize ait ekiplerce yaklaşık 2 yılda 19 bin 628 metre imar yolu açılırken, 154 bin 514 metreküp mekanik malzeme serimi yapıldı. Sadece ilçe merkezinde 17 bin metre yolda 43 bin 372 ton asfalt serim işi yapıldı. İlçe merkezindeki 7 mahallede 8 bin 816 metre bordür döşenirken, bin 597 metrekare kaldırıma parke ve 4 bin 435 metrekare kilitli taş döşendi. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince ilçe genelinde 166 kilometre yola 415 bin 445 ton asfalt serimi ve 115 bin 984 metreküp malzeme serimi gerçekleştirildi.  Yine 57 bin 194 metre bordür döşenirken, 104 bin 403 metrekare kaldırım yapıldı. Bu hizmetlerin yapılmasında emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

İlçede ASKİ tarafından Su ve Kanalizasyon altyapı hizmetlerini gerçekleştirmek için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Karakuş, ’’İki yılda, çeşitli çaplarda 17 bin 258 metre yeni pissu hattı ve 3 bin 990 yağmur suyu hattı döşendi. Ayrıca 3 bin 200 metre doğalgaz hattı döşendi. Bu yatırımlar inşallah önümüzdeki günlerde de devam edecek’’ ifadesini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum