Çubuk'ta 10 Kasım Törenle Anıldı

Çubuk'ta 10 Kasım Törenle Anıldı

Bugün 10 Kasım. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 70. yıldönümü nedeniyele anma programları düzenlendi.

İlk anma programı Atatürk parkında yapıldı. Saat 09.00 'da çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından Atatürk anıtına çelenkler sunuldu. Ardından 2 dakikalık saygı durşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Daha sonra ise Halk Eğitimi Merkezinde bir anma programı düzenlendi. Buradaki program da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra Yavuz Selim İ.Ö.O. Türkçe öğretmeni Serkan BURGAZ tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Ardından Hayri Aslan Kız Meslek Lisesi öğrencisi Kübra AKTAŞ, "Atatürk" adlı şiiri okudu. Şiirin ardından yine Hayri Aslan Kız Meslek Lisesi öğrencileri "Dağ Başını Dunan Almış" adlı Oratoryoyu seslendirdi.

Hayri Aslan Kız Meslek Lisesi öğretmeni Ayhan GÖKMEN "Atatürk Sordu" adlı bir anıyı seslendirdi. Ardından Yavuz Selim İ.Ö.O. öğrencisi Aybüke GÜL "Atatürk" adlı şiiri okudu. Şiirin ardından yine Yavuz Selim İ.Ö.O. oğrencileri "Ağıt" adlı piyesi sundu. Program Yavuz Selim İ.Ö.O. Müzik ğretmeni Ezel AKGÜN yönetiminde, okul korosunun "Atatürk'ün Sevdiği Şarkıları" söylemesiyle sona erdi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.