Çubuk'ta 1 Yılda 100 Sokak Köpeğini Sahiplendirdi

Çubuk'ta 1 Yılda 100 Sokak Köpeğini Sahiplendirdi

Çubuk'ta yaşayan Gülün Tosman, kurduğu kulübe evin bahçesinde, sokak köpeklerinin bakımını yapıyor. Tosman baktığı köpekleri hayvanseverlere ücretsiz veriyor.

Hayvan sevgisinin 6 yıl önce aldığı köpekle başladığını anlatan ev hanımı Gülün Tosman (45), bir yılda 100’den fazla köpeği de sahiplendirdiğini belirtti.

 

Sokaklara terk edilen köpekleri imkanları ölçüsünde toplamaya çalıştığını anlatan Tosman, şunları söyledi:

 

"Daha önceleri Keçiören'in Etlik semtinde 2-3 köpeğe dairede bakıyordum. Orada da sokak hayvanlarını sahiplenmeye çalışıyordum. Ancak orası yetmemeye başladı ve Çubuk’a geldim. Kaloriferli evi bıraktım. Engelli oğlum ve köpeklerimle birlikte burada soba yakıp sokak köpeklerine bakıyorum. Sokağa atılan ve hiç kimsenin beğenmediği köpekleri topluyorum ve onlara bir süre baktıktan sonra bana gelenlere istedikleri köpekleri hediye ediyorum. Burada bulunanların bir kısmı sokak hayvanı, bir diğer kısmı ise bir sene evde bakılmış daha sonra sokağa atılmış hayvanlar. Burada bir senede 100’den fazla köpek geldi geçti. Mesela bu hafta ben 5 tane köpek sahiplendirdim. Bu yavrular yeni geldi. Biri getirip buraya attı. Şöyle bir mantık var, yeni doğan köpek yavrularından dişileri sokağa atıyorlar erkek olanları besliyorlar. Bir diğeri de mesela golden cinsi köpek alıyorlar,  6 ay sonra tüyleri dökülüyor diye sokağa atıyorlar. İnsanlarımız hangi hayvanı besleyeceğini bilmiyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum