Çubuk'ta 1 Milyon 300 Bin Metrekarelik Alan Ağaçlandırılacak

Çubuk'ta 1 Milyon 300 Bin Metrekarelik Alan Ağaçlandırılacak

Orman Genel Müdürlüğü ile Çubuk Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında, ilçe genelinde 1 milyon 300 bin metrekarelik alan ağaçlandırılacak.

Çubuk Belediye Başkanlığında düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Tuncay Acehan, "Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz" hadisinden yola çıkarak ağaçlandırma seferberliğini başlattıklarını söyledi.

Acehan, protokol kapsamında ilçenin toprak yapısına uygun ağaç fidanlarının dikileceğini belirterek, şunları kaydetti: 

"Orman Bölge Müdürlüğü ile Çubuk'ta yeni yeşillendirme alanları ve mevcuttaki ağaçların bakım çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Protokol gereği 1 milyon 300 bin metrekarelik alan ağaçlandırılacak. Amacımız ilçemizi geçmişte olduğu gibi yeşillendirerek gelecek nesillerimize yeşil bir doğa emanet etmektir. İnşallah gerçekleştirdiğimiz protokolle Çubuk'ta çok güçlü yeni yeşil alanlar oluşacak. İnancımız gereği 'Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz' hadisi ile yola çıktık. İnşallah yapacağımız bu çalışmalarla Çubuk tarihte olduğu gibi ve bugün özlemini duyduğumuz o yemyeşil bir görünüme kavuşacaktır."

Acehan, ayrıca ilçede yaşayan vatandaşları ağaç dikme seferberliğine katkı vermeye davet etti.

"Yeşil Çubuk için ortaklaşa çalışacağız"

Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya ise protokol kapsamında ilçenin adeta yeşile bürüneceğini anlatarak, "Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında Çubuk Belediyesi ile ortak şekilde ilçeyi yeşillendirme çalışmalarına başladık. İlk olarak yaptığımız 3 yıllık protokol çalışmalarında, yeni ağaçlandırma alanları ile ağaçlarımızın bakımını da gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Acehan ve Özkaya, protokolü imzaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.