Çubukspor’un geçmişi ve geleceği tartışıldı

Çubukspor’un geçmişi ve geleceği tartışıldı

Çubuk’ta, 'Geçmişten günümüze Çubukspor’ konulu toplantı düzenlendi.

Çubuk’ta, 'Geçmişten günümüze Çubukspor’ konulu toplantı düzenlendi.

Çubuk Şehir Müzesinde gerçekleştirilen toplantıya Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Çubukspor Kulübü Başkanı Eyüp Kocabaş, kurulduğu tarihten bugüne kadar Çubukspor’u çalıştırmış ve oynamış futbolcular katıldı.

Koordinatörlüğünü ve sunuculuğunu Mehmet Çelik’in yaptığı program Çubukspor’un kuruluş tüzüğü, kulüp tarihçesi ve futbolcularının fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi ile başladı. Takımda ilk yıllar oynayan futbolcuların anılarını tek tek anlatıldığı programda söz alan eski hoca ve futbolcular, ilçede gelecek için yapılması gerekenler hakkında görüş ve önerilerini sundu. 

 Programda konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, toplantıda yapılan tüm eleştirilere katıldığını ve ilçede kendi öz evlatlarından futbolcular yetiştirmek gerektiğini söyledi. Dışarıdan gelen futbolcularda ayniyet duygunun olmadığına kendisinin de inandığını dile getiren Başkan Acehan, şunları söyledi:

‘’İnşallah Gökçedere yolunda bulunan yerimize içerisinde yüzme havuzunun ve antrenman sahalarının bulunduğu bir tesis yapacağız. Çok sayıda konaklama ve sosyal alanlarında olacağı bu tesiste gençlerimiz küçük yaştan itibaren futbolcu olarak yetiştirilecek. O zaman geçmişte olduğu gibi Çubukspor’un dışarıdan futbolcu almasına gerek kalmayacak. ‘’

Kendisinin eski bir futbolcu olduğunu anlatan Çubuk Düşünce Platformu Derneği Başkanı Şuayip Yaman’da, ilçede spora olan bakış açsının tamamen değişmesi gerektiğini söyledi.

Yapılanların yanlış olduğu konusunda defalarca yazılar yazdığını ve dile getirdiğini anlatan Yaman,’’Burada bulunan tüm arkadaşlarım geçmişte para almadan bu takım için mücadele ettik. Hepimizde para için değil takımımız için uzun yıllar mücadele etti ve başarıyı biz bu şekilde yakaladık. Ayağımızda krampon olmadan kendi imkanlarımızla oynadık. Şimdi dışarıdan gelen futbolcular para verilirse oynuyorlar verilmez ise oynamıyorlar. Bu ilçenin evlatları yetiştirilseydi ve onlar oynasaydı onlarda bu işi öncelik olarak takımları ve ilçeleri için yapacaklardı. Her yıl milyarlarca lira harcanıyor ama sonuç olarak hiçbir şey yok. Keşke o paranın bir kısmı gençler için, alt yapı için harcansaydı. Ama her şey geçmişte değil, zararın neresinden dönülürse kardır. Bu toplantı vesilesiyle bu iş yeniden başlatıla bilir’’ diye konuştu.    

 Daha sonra konuşan eski Çubukspor oyuncularından ve hocalarından Sadullah Acele, geçmişinde büyük başarılarla dolu bir tarihi yaşamış, yarım asırlık bir mazisi olan Çubukspor'u son yıllarda futboldan anlamayan insanlarla yönetildiğini savundu.  Yıllarını Çubukspor için harcamış insanlara hiçbir konuda danışılmadığından yakınan Acele, ‘’Milyonlarca lira para dışarıdan gelen futbolculara harcanıyor. Ama kendi evlatlarımıza sahip çıkılmıyor. Çocuklarımız dışarıda kalıyor, elinden tutan kimse yok. Bu ilçede binlerce futbolcu yetiştirecek kapasite ve yetenekli çocuklar var. İlk kurulduğumuz yıllarda ben ve benim gibi nice arkadaşımız futbolcu olarak yetişti ve önemli yerlere geldi. Bu tekrar yapılabilir’’ ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.