Çubuklular TEK Yürek Oldu, Yabana Can Verdi

Çubuklular TEK Yürek Oldu, Yabana Can Verdi

Çubuk'ta kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Çubuk Belediyesi, Çubuk Kent Konseyi Çocuk ve Gençlik Meclisleri ve Çubuk Avcılar ve Doğayı Koruma Derneği tarafından organize edilen programda yaban hayvanları için doğaya yaklaşık 500 kilo kuşyemi, 500 kilo buğday, 500 kilo ekmek, 500 kilo et ve kemik ile saman bırakıldı.

Atatürk Parkı’nda toplanan grup ilk olarak parkta bulunan güvercinleri yemlerken, daha sonra konvoy halinde Çubuk 2 Barajı’na hareket etti. Çubuk 2 Barajı’nda toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9’uncu Bölge Müdürlüğü ve Çubuk Avcılar ve Doğayı Koruma Derneği üyeleri tarafından daha önce belirlenen Ovacık, Durhasan, Özlüce, Kışlacık mahalleleri ile Karagöl ve çevresinde yaban hayvanların yoğun olduğu noktalara yanlarında getirdikleri yemleri bıraktı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9’uncu Bölge Müdürü Erdem Karaağaç’ın da aralarında olduğu ekipler, karacaların, kekliklerin ve diğer hayvanların sıklıkla görüldüğü bölgelere yaklaşık 20 adet binek ve arazi aracıyla giderek ekmek, yem, buğday, sakatat, kemik ve saman bıraktı.

Yemleme faaliyetinin ardından programa katılanlara Çubuk Avcılar ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Ayhan Şahan tarafından bolluğun ve bereketin simgesi olan etli bulgur pilavı, Çubuk turşusu ve ayran ikram edildi.

Karların her yeri kapladığı bir alanda aç ve susuz kalan yaban hayvanları için yemleme programı düzenlediklerini söyleyen ve her yıl doğaya yem bırakma faaliyetini yaptıklarını ifade eden ÇubukAvcılar ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Şahan, "Allah belediye başkanımıza sağlık sıhhat versin. Bize bugün çok destek verdi. Bu desteğinden dolayı ben çok teşekkür ediyorum. Buraya katılanlara da ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun" diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç da, tüm sivil toplum kuruluşlarının bir arada yaban hayvanlarını yemlemesinin mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Öğrencileriyle birlikte sık sık yaban hayvanları için yemleme çalışmasına katıldıklarını söyleyen Kreş Müdürü Hatice Erdoğan, çocuklara doğa ve hayvan sevgisini aşılamak için bu tür etkinliklerin faydasını anlattı.

Tüm ilçe halkını yaban hayvanlarına yem bırakmaya çağıran Çubuk Kent Konseyi Gençlik MeclisiAytekin Mert Tekin ise, yaban hayvanlarının ülke ve doğa için önemli değerler ve varlıklar olduğunu dile getirdi.

Çocuk meclisi olarak yaban hayvanlarını beslemek için doğada bulunduklarını aktaran Çubuk Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Sıla Erdem, "Hayvanlar bizim için önemli çünkü onlar bizim bir parçamız. İnsanlar bilinçli olsa daha güzel bir dünyaya sahip oluruz" diye konuştu.

yaban-vert.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.