Şuayip Yaman       Görünen Köy

Şuayip Yaman Görünen Köy

Çubuklular Gözünüz Aydın! Askerlik Şubesi de Gidiyor?

 

Çubuk’tan giden gidene…

 

Askeri Garnizon 2005 Mayıs’ında Çankırı’ya gitti. Garnizon giderken teröre 57 şehit 25 Gazi veren ilçede birileri davul-zurna ve hatta teneke çaldı. Gözleri Aydın!..

 

Bin konutluk “TOKİ Evleri”ni siyasilerin basiretsizliği ve beceriksizliği yüzünden Çankırı’ya kaptırdık.

 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğüne bölge milletvekilimiz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek’in kayınbiraderi Prof.Dr. Metin Doğan atandı.

 

Prof. Dr. Metin Doğan geçtiğimiz cumartesi günü 11.12.2010 Karadeniz Balık Restoran’da İlçe Kaymakamı Meftun Dallı ve Belediye Başkanı Lokman Özden ile bir yemek yemişler. Umarım yemekte üniversite ile ilgili güzel şeyler konuşulmuştur.

 

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Prof. Dr. Tengilimoğlu’na, “Çubuk’ta üniversite mi olur? Nereden çıkartıyorsunuz? Diyerek Çubukluları karamsarlığa itmiş, sonradan da, “Başbakanı, İçişleri Bakanı’nı nasıl ikna ettiniz? Diyerek yüreklere su serpmiştir.

 

Görüldüğü gibi Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin Çubuk’ta kurulması kesin değil!.. Her an elimizden kaçabilir!..

 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi de arkası aranmazsa, siyasilerimizin basiretsizliği, sorumsuzluğu, vurdumduymazlığı ve cesaretsizliği yüzünden büyük bir ihtimalle elimizden göz göre göre gitmek üzere…

 

23 Temmuz 2004 tarihinde “Metropol İlçe” olduk. Belediye hizmetleri için Ankara’ya gitmeye mecbur olduk. O tarihten beri Çubuk Halkı; Ruhsat, Numarataj, itfaiye hizmetleri, su sayaçları aboneliği ve doğalgaz hizmetleri için Büyükşehir’e gitmek zorunda.. Keza TEK ve telefon hizmetleri de öyle… 100 bin nüfuslu Çubuk İlçesi’nde Büyükşehir’in irtibat büroları yok. Ama daha dün (1990 Mayıs’ında)  bizden ayrılan ve 15 bin nüfuslu Akyurt’ta Büyükşehir Belediyesi’nin irtibat büroları var.

 

Yine Mutluköy’de (Deliören Köyü) başlatılan OSB çalışmaları da kaplumbağa hızıyla devam ediyor. O da elimizden uçup gidebilir.

 

Sırada Askerlik Şubesi var. Sahip çıkılmazsa o da gidecek.

 

Yeni Askerlik Şubesi’nin Çubuk Belediyesi’nce yapılması projesi yaklaşık 25 yıllık maziye dayanmaktadır. En son yapılan protokol gereği 2 yıl önce inşaatın yapılması gerekmekteydi. Fakat başlamadı.

 

Türkiye genelinde görev yapan 527 askerlik şubesinin sayısı kademeli olarak 276’ya düşürülmesi planlanıyor. Kapatılacak askerlik şubelerinde aranan özelliklerin başında ;

 

·         İşlem hacminin düşük olması,

·         İl merkezine yakınlık,

·         Sorunlu olması (lojman, hizmet binasının yetersizliği, emniyet zafiyeti v.s. gibi..

 

Ankara Bölge Başkanlığına bağlı askerlik şubelerinden sorunlu ve kapatılması muhtemel askerlik şubeleri; Çubuk, Kurşunlu, Delice, Kalecik, Orta, Haymana, Yapraklı ve Atkaracalar’dır.

 

Pursaklar Belediyesi, Milli Savunma Bakanlığı’na bir proje sunmuş.. Bu projeye göre; Çubuk, Akyurt, Kalecik Askerlik Şube’leri kapatılacak, Pursaklar’a Askerlik Şubesi yapılacak, böylece Akyurt, Çubuk ve Kalecik, Pursaklar bünyesine girecek.

 

 1902 yılında ilçe olan Çubuk’ta, İlçe Belediyesi bu konuda ekonomik yönden dar boğazda olduğu için sessiz kalıp hiçbir taahhütte bulunmazken, 2008 yılında ilçe olan Pursaklar İlçe Belediyesi ise yeni askerlik şubesi için hem yer ve hem de lojman sözü vermiştir. 

 

            Bu suretle en fazla asker potansiyeli olan ilçemizde bundan böyle askere gidecek gençlerimize de her konuda olduğu gibi Pursaklar yolu görünüyor.

 

            Ne yapalım siyasilerimiz ve vurdumduymaz ve sorumsuz sadaka kültürü ile yaşamlarını idame ettiren halkımız sağ olsun!.. Bu zihniyetle İleri de daha neler için nerelere gideceğiz!…

 

Yarın Üniversite de gelmezse Yenice, Esenboğa ve Güldarpı Mahallelerini de Pursaklar’a kaptıracağız, Çubuk mücavir alanı geriye çekilecek bir başka ifade ile Yazır Yolu’ ile sınırlı kalacak!.. Ne yazıktır ki Çubuk’ta aklıselim insanlarda Çubuk’tan göç edeceklerdir. Bekleyip göreceğiz!...

 

Bu yazı toplam 6314 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum