Çubuklu Sporcu, Eskrimde Şampiyon Oldu

Çubuklu Sporcu, Eskrimde Şampiyon Oldu

Çubuk Halk Eğitim Merkezi sporcularından Zeynep Kalender, 23 Nisan Dünya Çocuk Oyunları kapsamında yapılan Uluslararası Süper Minikler ve Minikler Çocuk Eskirim Kupası'nda süper minik kızlarda şampiyon oldu.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi sporcularından Zeynep Kalender, 23 Nisan Dünya Çocuk Oyunları kapsamında yapılan Uluslararası Süper Minikler ve Minikler Çocuk Eskirim Kupası'nda süper minik kızlarda şampiyon oldu.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslarda eğitim alan eskirim sporcuları elde ettikleri başarılarıyla ilçenin gururu oldu.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi adına Uluslararası Süper Minikler ve Minikler Çocuk Eskirim Kupası'nda sporcularının büyük başarılar elde ettiğini söyleyen antrenör Mustafa Kalender, "Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen uluslararası eskrim turnuvasında süper minik bayan kılıç branşında Zeynep Kalender şampiyon olurken, minik erkek kılıç branşında Muhammed Furkan Kalender 3'üncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu" dedi.

Müsabakaya TürkiyeKanadaAzerbaycanGürcistanSuudi ArabistanBulgaristan,Rusya ve Kuveyt'ten sporcuların katıldığını hatırlatan Kalender, "Erkek kılıç branşında 150 sporcu arasından Muhammed Furkan Kalender, Ankaralı rakibine 10-8 yenilerek 3'üncü oldu. Yine Zeynep Kalender de 82 sporcu arasından namağlup turnuvayı bitirerek süper minik kızlarda şampiyon oldu ve altın madalya aldı" değerlendirmesinde bulundu.

 İlçede bulunan ve turnuvaya katılabilecek yüzlerce sporcudan kısıtlı imkanlarla 17 sporcuyu ancak götürebildiklerini vurgulayan Kalender, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çok yetenekli olan sporcuları maddi imkansızlıklardan dolayı götüremedik. Daha fazla sporcu ile katılmamız halinde madalya sayımız en az 7-8'i bulabilirdi. İlçemizin çocuklarına spor yaptırarak bu yavruları her türlü kötü alışkanlıklardan korumaya çalışıyoruz. Bu vesileyle onları hayata hazırlamaya çalışıyoruz. Bunu sadece kulüp bünyesinde organize etmek mümkün değildir. İlçede herkes elini taşın altına koymalı, bu çocuklar hepimizin"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.