Çubuklu Seğmenler slovekya'da

Çubuklu Seğmenler slovekya'da

Slovakya’nın Sabinov şehrinde düzenlenecek 37. Sabinov Günleri Festivalinde Türkiye’yi ve Çubuk’u temsil edecek olan Çubuk Endüstri Meslek Lisesi Seğmen Grubu, Esenboğa Havaalanından Slovakya’ya hareket etti.

Sabinov Belediye Başkanı Ing. Peter Molčan"nın özel daveti üzerine, Sabinov da kutlanacak “Sabinov Günleri” adı altında etkinliklere katılmak için, Çubuk Belediyesi Meclis Üyesi Sabri Koca, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Çubuk Platformu Üyesi Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu, Çubuk Endüstri Meslek Lisesi Folklor Öğretmeni Zehra Uzun ve öğrencilerden oluşan kafile, Çubuk Belediyesi önünden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi, Çubuk Belediyesi Kültür, Sosyal İşler Müdürü Aysel Neşeli, Okul Müdürü Mehmet Saat, aileleri ve öğretmenleri tarafından uğurlandı.

Zehra Uzun, bir çok ülkenin Halk Danslarının katılacağı Sabinov"da düzenlenecek Festivalde Türkiye"yi ve Çubuk"u en iyi bir şekilde temsil etmek için yoğun bir çalışma geçirdiklerini belirtti. Çubuk"u kendilerinin temsil edeceklerini öğrendiklerinde çok duygulandıklarını belirten Uzun, kendilerine bu fırsatı verdiklerinden dolayı Belediye Başkanı Lokman Özden"e Endüstri Meslek Lisesi ve grubu adına teşekkür ettiklerini belirterek, çok heyecanlı olduklarını söyledi. Uzun, Seğmen oyunlarını ve Ankara türkülerini seslendirmek için Başkan Özden sayesinde bir fırsatın doğduğunu, bunu da iyi değerlendirip Türkiye"yi ve Çubuk"u en iyi şekilde temsil etme konusunda iddialı olduklarını vurguladı.

İlçeden gidecek Öğrenci ve öğretmenlerden oluşan grup Sabinov da önceden belirlenen ailelerde kalacaklarını belirten Başkan Özden"de gruba hayırlı yolculuklar diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum