ÇUBUKLU SANATÇILARDAN SLOVAKYA’DA MUHTEŞEM KONSER

ÇUBUKLU SANATÇILARDAN SLOVAKYA’DA MUHTEŞEM KONSER

Çubuk’tan Slovakya’ya giden müzik öğretmenlerinden ve öğrencilerinden oluşan ‘Çubuk Faslı Korosu’nun verdikleri konserde uzun süre ayakta alkışlandı.

Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuzal ve beraberinde belediye meclis üyelerinden, birim müdürlerinden, okul müdürlerinden, sivil toplum temsilcilerinden, basından, öğretmenlerden, müzisyenlerden ve öğrencilerden oluşan heyet Slovakya’da çeşitli etkinlikler düzenliyor.  Müzik öğretmenlerinden ve öğrencilerden oluşan ‘Çubuk Faslı Korosu’nun verdiği konser, dinleyenleri mest etti. Şef Ezel Akgün yönetiminde farklı enstrümanlarla Türk Halk, Türk Sanat ve Türk Tasavvuf Müziği seslendiren koro uzun süre ayakta alkışlandı.

Sabinov Belediye Başkanı Ing. Peter Molcan’ın özel davetlisi olarak Sabinova’a gelen ‘Çubuk Faslı Korosu’ Sabinov Kültür Merkezi Konser Salonu’nda öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan yaklaşık bin kişilik izleyici grubuna bir konser verdi.  Şef Ezel Akgün yönetiminde klasik kemençede Ercan Akgün, piyanoda Hamdi Hikmet Geçin, kemanda Cabbar Şallıel, kanunda Gökhan Şallıel, utta Dr. Arif Demir, bağlamada Cihangir Akdemir ve öğrencilerden oluşan koro, Türk Halk, Türk Sanat ve Türk Tasavvuf Müziği yanında Slovakça şarkılar da söyledi. Dinleyicileri, seslendirdikleri şarkılarla ve çaldıkları müzik aletleriyle mest eden koro, katılımcıları adeta kendine hayran bıraktı. Özellikle Dr. Arif Demir’in seslendirdiği ‘sevdim seni mabuduma’ ilahisi dinleyiciler, tarafından ayakta alkışlandı. Konserin sonunda ‘Sev Kardeşim’ şarkısını seslendiren koro, çıkardıkları Türk ve Slovak bayraklarını salladılar.

Sabinovlu müzisyenlerin, öğretmenlerin ve öğrencilerin de müzik, dans ve folklor gösterileri sunduğu gecenin sonunda konuşan Sabinov Belediye Başkan Yardımcısı İng. Joseph Macısak, verilen konserden dolayı Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuzal’a ve koroya teşekkür etti. Kendilerini şehirlerinde görmekten çok mutlu olduklarını ifade eden Macısak, sürdürülen kardeşliğin sonsuza dek yaşamasını temenni etti. Türk müziğini grup sayesinde yeni tanımaya başladıklarını anlatan Mocısak, ’’Konseri sonuna kadar tüm salonda bulunanlarla birlikte dinlemekten çok haz duyduk’’ diye konuştu.

Daha sonra konuşan Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuzal ise, Sabinov’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ’’İki ülke inanını ve kültürleri buluşturan bu etkinliği düzenleyen iki şehir halkına ve Çubuk Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden’e Sabinov Belediye Başkanı Ing. Peter Molcan sonsuz teşekkür ederim’’ diye konuştu.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum