Çubuklu Okçunun Başarısı

Çubuklu Okçunun Başarısı

Türkiye Okçuluk Federasyonu'nca Ankara’da düzenlenen AS-ES Minikler Okçuluk Türkiye Salon Şampiyonası’na katılan Çubuklu sporculardan İbrahim Yıldız, Türkiye Şampiyonu oldu.

Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun himayesinde Okçuluk Milli Takım Ana Sponsoru Navek ile Yıldırım Okçuluk İhtisas Spor Kulübü ve Demka Okçuluk Spor kulüplerinin organizasyonuyla Ankara'daki bir otelde düzenlenen şampiyona, 9-12 yaş grubu klasik ve makaralı yay bay-bayan kategorilerinde gerçekleştirildi.

Turnuvaya Türkiye genelinden 16 kulüp ve 180 sporcu katıldı.

Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Murat Arıöz, sporcularından Yıldız’ın kategorisinde büyük başarı sağladığını söyledi.

Sporcuların sıralama atışlarında 18 metre mesafeden ok atışı yaptığını anlatan Arıöz, kategorilerinde ilk 32 sırada yer alan sporcuların bireysel eleme ve finallere, takım halinde ilk 16'da yer alan takımların da takım elemeleri ve finallere katılmaya hak kazandığını bildirdi.

Kulüplerinden 5 sporcunun şampiyonaya katıldığını anlatan Arıöz, şöyle konuştu:

'Sporcularımızdan İbrahim Yıldız, sıralamalarda gösterdiği başarıyı devam ettirerek final atışları sonucunda da bireysel klasik yay erkeklerde rakiplerini büyük bir farkla eleyerek Türkiye şampiyonu oldu. Diğer sporcularımız sıralamayı geçse de önemli başarı elde edemediler. İnşallah en kısa zamanda onlarda İbrahim kadar başarılı olacaklar.'

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise genç sporcuların elde ettiği başarının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Sporcuların başarısıyla gurur duyduğunu anlatan Acehan, 'Aynı zamanda turnuvaya katılma cesareti gösteren tüm sporcularımızı da tebrik ediyorum. İnşallah onlarda zamanla böyle başarılar yakalayacak.' dedi.

İbrahim Yıldız ise yeni şampiyonluk ve madalyalar kazanmak istediğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.