Çubuklu öğrencilerin projeleri TürkBirDev yarışmasında

Çubuklu öğrencilerin projeleri TürkBirDev yarışmasında

Çubuklu Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi öğrencilerince hazırlanan 5 projenin TürkBirDev Genç Mucitler Proje Yarışması'na katıldığı bildirildi.

Okul Müdürü Servet Gürdağ, yaptığı açıklamada, okul öğrencilerince daha önce TÜBİTAK yarışmalarında boy gösteren projelerin, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 8 Türk devletindeki sivil toplum girişimlerince ortak faaliyetler yürütmek üzere kurulan TürkBirDev tarafından düzenlenen Genç Mucitler Proje Yarışması'nda sergilenmeye değer görüldüğünü belirtti.

TürkBirDev Genç Mucitler Proje Yarışması'na katılan çalışmaların birliğin internet sayfasında da oylamaya sunulduğunu ifade eden Gürdağ, şunları kaydetti:

"Sonuçlar 7 Temmuz 2017 tarihinde YKB Gösteri Merkezi Küçük Çekmece İstanbul'da düzenlenecek Dev Türk Kurultayı'nda açıklanacak ancak bunun öncesinde web sayfasından da beğeni yapılabiliyor. Yapılan beğeniler projelerin seçimine katkı verecek. İnşallah öğrencilerimiz bu yarışmada derece alırlarsa uluslararası bir başarı elde etmiş olacaklar ve ilçemizin ismini Türk cumhuriyetlerinde de en güzel şekilde duyurmuş olacaklar."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.