Çubuklu Öğrenci Belgesel Yarışmasında Birinci Oldu

Çubuklu Öğrenci Belgesel Yarışmasında Birinci Oldu

Çubuk Bekir Yılmaz İlkokulunda okuyan bir öğrenci tarafından çekilen "Çubuk Abadat'ı Geziyorum" belgeseli, Ankara birincisi oldu.

Ankara'da ilkokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen "Gençliğin Gözüyle Ankara" belgesel ve fotoğraf yarışmasına, Çubuk'u tanıtan belgesel ile katılan Çubuk Bekir Yılmaz İlkokulu öğrencisi 10 yaşındaki Damla Korkmaz, çektiği kısa belgeselle birinci oldu.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı tarafından ortak düzenlenen yarışmada öğrencilerinin birinci olmasının gururunu yaşadıklarını söyleyen Okul Müdürü Ali Bodur, şöyle konuştu: 

"Yarışma bilgisi geldiğinde okulumuza öğrencimiz Damla Korkmaz yarışmaya katılmak istedi. Tamamen kendisi tarafından hazırlanan senaryo üzerine çekilen Çubuk Abadat'ı Geziyorum adlı belgesel, hem ilçemizde hem de Ankara'da birinci oldu. Büyük bir emekle çekilen ve ilçenin de tanıtımının yapıldığı belgesel filmi gerçekten de çok güzel olmuş. Öğrencimizin öğretmeni Mehtap Metin'e, Korkmaz'a ve ailesine ilçemiz ve okulumuz adına teşekkür ediyorum." dedi.

Bekir Yılmaz İlkokulu 3/B sınıfı öğretmeni Mehtap Metin de "Yüzlerce okulun katılığı yarışmada öğrencimizin birinci olması bizi çok mutlu etti. Kendisiyle gurur duyuyoruz." şeklinde konuştu.

Belgeselinde Çubuk'un tarihi, doğal güzelliği ve ekonomik yapısını tanıtmaya çalıştığını anlatan Damla Korkmaz ise çekimlerde tüm ilçe halkının kendisine kolaylık sağladığını aktardı.

Hayalinin iyi bir yönetmen olmak olduğunu dile getiren Korkmaz, "Birinci olacağımı hissederek çalışmalara başladım. Belgeselim en iyi olsun diye uzun bir hazırlık dönemim oldu. İlçemi en iyi şekilde nasıl tanıtırım diye büyük bir çaba sarf ettim. Allah'a çok şükür hem öğretmenimin hem de ilçe halkımızın desteğiyle emeklerimin sonucunu aldım." diye konuştu.

Korkmaz, Kocatepe Kültür Merkezinde düzenlenen törenle ödülünü SOS Vakfın Onursal Başkanı Nevin Gökçek ve Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya'dan aldığını sözlerine ekledi.

Korkmaz'a bir ödülde Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin tarafından verildi.

Elde ettiği başarıdan dolayı Korkmaz'ı tebrik eden Metin, "İlçemizin tanıtımına katkı verdiği için öğrencimizi tebrik ediyoruz. Muhteşem bir performans ve güzellik ortaya koymuş. İnşallah daha iyi belgeseller çekmesi için öğrencimize video çekebilen bir fotoğraf makinesi hediye ettik. Başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.