Çubuklu Kadınlara Değiştirilecek Anayasa Maddeleri Anlatıldı

Çubuklu Kadınlara Değiştirilecek Anayasa Maddeleri Anlatıldı

Çubuklu Kadınlara Değiştirilecek Anayasa Maddeleri Anlatıldı

Çubuk’ta AK Parti İlçe Teşkilatını ziyarete eden AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, AK Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, AK Parti Çubuk Kadın Kolları Başkanı Nuran Koç ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştükten sonra Bekir Ağalar Konağı’nda kadınlarla bir araya geldi.
Partisinin ilçe kadın kolları başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Çam, bu hükümet sistemi değişikliğinin ülkenin geleceği için atılan en önemli adım olduğunu, bunun için de özellikle kadınlar başta olmak üzere herkesin canla başla çalıştığını söyledi.
Bugüne kadar hangi parti, hangi hükümet gelirse gelsin hepsinin bu anayasanın yetersizliğinden bahsettiğini hatırlatan Çam, ‘’Tabiri caiz ise bu referandum ile üzerimize dar gelen gömlekten kurtulacağız. Türkiye büyüyor, gelişiyor genç nüfus artıyor ve üzerine giydiği gömlek artık dar geliyor. O zaman ne yapmak gerekiyor? Tabii ki Anayasadaki bu değişiklikleri yapmak ve ülkeyi daha ileriye götürebilecek istikrarı sağlayabilecek yeni bir anayasayı halkımızın önüne getirmek gerekiyor’’ dedi.
Daha sonra konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da halk oylamasıyla 15 Temmuz’da yaşanan darbeye karşı direnişin tescilleneceğini belirterek, şunları kaydetti:
“15 Temmuz akşamının sabahı 16 Nisan’dır. 15 Temmuz’da 249 şehit verdik, kan döküldü ve gazilerimiz var. Ama Anadolu’da görülmüş en büyük bir olay yaşandı, darbelere alışmış olan bir ülkenin insanı ilk defa darbelere direndi. Tankları, uçakları, makineli tüfekleri püskürttü ve bu ülkede demokrasinin bu vatanın gerçek sahibinin halk olduğunu gösterdi. Türkiye açısından vatanına sahip çıkmanın tescil edilmesi gerekiyor. Bu tescil 18 maddelik anayasa değişikliği olarak simgesel bir şey ama burada evet çıkması aynı zamanda da 15 Temmuz’da kahramanca direniş gösteren bu milletin yapmış olduğu karşı darbenin bir onayı tastiki olacaktır.”
Toplantıda AK Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş ve AK Parti Çubuk Kadın Kolları Başkanı Nuran Koç’ta birer konuşma yaptı.
Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam ve beraberindeki heyet Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet’i makamında ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.