Çubuklu Hemşerimiz Deniz Amiral Rütbesine Terfi Etti

Çubuklu Hemşerimiz Deniz Amiral Rütbesine Terfi Etti

Yüksek Askeri Şura Ağustos ayı olağan toplantısında, general ve amiral bir üst rütbeye, albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. Amiral rütbesine terfi edenlerden biride Çubuklu hemşerimiz, kendisine başarılar diliyoruz.

Ailesinin Çubuk’un Aşağı Çavundur Mahallesi’nde yaşadığı öğrenilen hemşerimiz Dz. Müh. Alb. Recep Erdinç Yetkin Amiral olarak ilçenin gururu oldu.

Deniz Kuvvetlerinde 16 Kurmay Albay 

Geçtiğimiz gün Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura toplantısı 4 saat sürdü. Toplantıda Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları değişti. Donanma Komutanı Oramiral Veysel kösele’nin görev ve devam kararının çıktığı YAŞ toplantısında yeni Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal oldu.

En büyük sürpriz Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda oldu

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal oldu. En büyük sürpriz ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda oldu. YAŞ Toplantısı öncesi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın başına geçmesi beklenen Gölcük Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele yerinde kaldı. YAŞ ile 6 General/Amiral bir üst rütbeye, 61 Albay ise General/Amiralliğe terfi edilirken 8 Generalin görev süreleri bir yıl, 168 Albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatıldı.

YAŞ kararları açıkladı

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen YAŞ toplantısında çıkan sonuçlar açıklandı. Yüksek Askeri Şura’dan yapılan açıklamada, “30 Ağustos 2017 tarihinden geçerli olmak üzere; 6 General/Amiral bir üst rütbeye, 61 Albay ise General/Amiralliğe terfi etmiştir. 8 Generalin görev süreleri bir yıl, 168 Albay’ın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatılmıştır” denildi.

Komutanların durumları görüşülerek karara bağlandı

Açıklamanın devamında, “02 Ağustos 2017 tarihinde icra edilen Yüksek Askeri Şura toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli General/Amiral ve Albaylardan; bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatılacaklar, kadrosuzluk ve yaş haddinden emekliye sevk edileceklerin durumları görüşülerek karara bağlanmıştır.30 Ağustos 2017 tarihinden geçerli olmak üzere; 6 General/Amiral bir üst rütbeye, 61 Albay ise General/Amiralliğe terfi etmiştir. 8 Generalin görev süreleri bir yıl, 168 Albay’ın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatılmıştır. Bir üst rütbeye terfi eden ve görev süreleri uzatılan General/Amiral ve Albayların, yeni rütbe ve görevlerinin Aziz Milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dileriz. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza hizmetlerinden ötürü teşekkür eder, aileleri ile birlikte sağlık ve mutluluklar dileriz” denildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Amiral Terfi Listesi

Tuğamiral Tayyar Ertem, Tuğamiral Kadir Yıldız, Kur. Alb. Ayhan Türker Koçpınar, Kur. Alb. Yalçın Özkütük, Kur. Alb. Ayhan Gedik, Kur. Alb. Şafak Duruer, Kur. Alb. Yavuz Kılıç, Kur. Alb. Aykut Manioğlu, Kur. Alb.İlker Özkan, Kur. Alb.Mustafa Kaya, Kur. Alb. Mehmet Cem Okyay, Kur. Alb. Hakan Ercan, Dz. Alb. Taner Gün, Dz. İkm. Alb, Fikret Esin, Dz. Müh. Alb. Recep Erdinç Yetkin (Çubuklu), Dz. Müh. Alb. Mehmet Sarı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum