Çubuklu Genç Mucitler Türkiye Birincisi Oldu

Çubuklu Genç Mucitler Türkiye Birincisi Oldu

Çubuk Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi öğrencilerince hazırlanan proje, 'TürkBirDev Genç Mucitler Proje Yarışması' kapsamında birinci oldu.

TÜRKBİRDEV Kurultayı  Çerçevesinde 07/07/2017- 08/07/2017 Tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen   7 Yıldız Başarı Ödülleri Yarışmasına Genç Mucitler kategorisinde  5 projeyle katılan  Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi Öğrencileri yarışmada büyük bir başarıya imza atarak ilk 5 Derecenin sahibi oldular.

1.liği Jeotermal alttan  ısıtmalı hava alanı projesiyle Semih KURU,

2.liği Arabamın 6. Vitesi projesiyle A.Furkan AKTAŞ,

3.lüğü Sıcaktan serinliyoruz projesiyle Enes ÇELİK,

4.lüğü Kazandıran kondüsyon bisikleti projesiyle Mustafa KÜPELİ,

5.liği ise Musluğumu açıyorum enerjimi alıyorum projesiyle Selçuk AHMETÇEOĞLU elde etti.

Okul Müdürü Selvet GÜRDAĞ Çalışmalarıyla ilgili olarak şunları ifade etti:

“Fen Lisesi olarak misyonumuz; düşünen, araştıran, sorgulayan, bilgileri becerileriyle birleştirerek yeni bilgi ve projeler üreten ve ürettiklerini günlük hayatla ilişkilendiren sağlam karakterli, ahlaklı nesillerin mimarı olmak için varız.

Bu bağlamda öğrencilerimize, öğretim proğramları çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapacakları, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri ve eğlenerek öğrenebilecekleri proje hazırlama ortamını sağlıyoruz.

Neticesinde üç yıldır öğrencilerimiz, gerek Tübitak bilim fuarlarına ,  gerekse projelerini sergileyebilecekleri bilimsel yarışmalara çok sayıda proje ile katılmış ve ödül almıştır.

Son olarak, yaklaşık üç aylık bir ekip çalışmasıyla İstanbul’da düzenlenen 7 Yıldız Başarı Ödülleri yarışmasına “Hepimiz birimiz için, birimiz hepimiz için” ilkesiyle hazırlanan genç mucitlerimiz, ekip olarak ilk 5 dereceye yerleşmişler ve aldıkları 17000 tl lik ödülü de, yarışma öncesi aldıkları prensip kararı gereği projelerinin geliştirilmesi, masraflarının karşılanması ve patentleme çalışmalarında kullanacaklarını ifade etmişlerdir.

Yarışma koordinatörü  Bünyamin AKTAŞ refakatinde ödül töreni için İstanbul’a giden ekibimizi 10 günlük bir İstanbul, Çanakkale gezisiyle ödüllendirdik.

Büyük gayretle projelerini hazırlayan genç mucitlerimizi ve onların üzerinde büyük emeği olan koordinatör öğretmenimiz Bünyamin AKTAŞ’ı tebrik ediyor başarılarının ve gayretli çalışmalarının  devamını diliyorum.

dsc_0004-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.