Çubuklu Çiftçilere Yem Bitkileri Tohumu Dağıtıldı

Çubuklu Çiftçilere Yem Bitkileri Tohumu Dağıtıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı ve Çubuk Belediyesi'nin girişimleriyle Çubuklu çiftçilere yem bitkisi tohumu dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler veJeotermal Kaynaklar Dairesi Kalkınma Projeleri Şube Müdürü Mevlüt Oğuz ve Çubuk Belediyesi Meclis Üyelerinden Alaaddin Bezci, Ahmet Yılmaz ve Ümit Polat'ın da katıldığı tohum dağıtımı töreni, AtatürkParkı'nda gerçekleştirildi.

Çiftçilerin hayvan yemi olarak kullanacağı fiğ, mısır, yonca ve korunga tohumları yüzde 75 hibe desteğiyle çiftçilere dağıtıldı.

Çubuk ilçesinin tarım alanı olduğunu hatırlatan Oğuz, ilçenin özellikle hayvancılık ve meyvecilik bakımından çok önemli bir ilçe olduğunu söyledi.

Geçen aylarda Ankara Büyükşehir Belediye BaşkanıMelih Gökçek'inde katıldığı törende 8 bin vişne fidanın dağıtıldığını anımsatan Oğuz, "Büyükşehir Belediyesi olarak ile Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi olarak hedefimiz Çubuk'ta yapılan her türlü tarıma destek vermektir. Bu nedenle de mevsimine uygun desteklemelerde bulunuyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde küçükbaş hayvan desteğimiz olacak. Bunu yaparken de geçmişte olduğu gibi küçükbaş hayvancılığın Çubuk'ta yeniden canlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Ankara genelinde 70 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldığını kaydeden Oğuz, bundan sonrada çiftçiler için çeşitli alanlarda desteklerinin devam edeceğini ifade ederek, üreticilerin hem ilçe belediyelerden hem de büyükşehir belediyesinden yapılan duyuruları takip etmelerini istedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.