ÇUBUKLU ATLET BAYRAM AYDIN “BÜYÜK ATATÜRK KOŞUSU’NA KATILACAK...

ÇUBUKLU ATLET BAYRAM AYDIN “BÜYÜK ATATÜRK KOŞUSU’NA KATILACAK...

Çubuklu Atlet Bayram Aydın, 27 Aralık’ta Ankara’da koşulacak olan “83. Büyük Atatürk Koşusu’na katılacak.

Şuayip YAMAN                                                   

Sporun yaşının olmadığını ve her yaşta spor yapılacağını ifade eden 54 ‘lük İhtiyar delikanlı Bayram AYDIN yaptığı açıklamada; Bugün 54 yaşındayım. Emekliyim. Ama bir işyerinde hala çalışıyorum.

 

Atatürk Koşusu’na 13 kez katıldım. Bu 14 olacak..

 

Amacım yıllarca ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim ve havasını teneffüs ettiğim Çubuk İlçesini en iyi şekilde temsil etmek ve tanıtmak.

 

Yaklaşık 1000 atletin katılacağı Atatürk Koşusu’nda iyi bir derece elde etmek.

 

Bunun için var gücümle çalışıyorum.. Buradan çalışmalarıma katkı ve desteklerinden dolayı Çubukspor Kulübü Başkanı Eyüp KOCABAŞ’a sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. 

 

Spor’un yaşı olmaz. Yeter ki azmedin ve spor yapın. Amacım gençlere örnek olmak. Onların da spor yapmalarını sağlamak” dedi.

 

54’lük ihtiyar delikanlı Bayram AYDIN’ın bu anlamlı davranışı, umarım ilçedeki tüm gençlere örnek olur.

 

ATATÜRK KOSUSU...

 

Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 99. yıl dönümü sebebiyle düzenlenen “83. Büyük ATATÜRK Koşusu” ruhuna ve amacına uygun bir şekilde yapılacak... 

 

Atatürk Koşusu 10.8 km. uzunluğundaki parkurda koşulacak. 

 

27 Aralık 2018’de Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 99’uncu yıl dönümünü kutlayacağız. Bu günün anısına, ilk defa 27 Aralık 1936’da düzenlenen “Büyük Atatürk Koşusu” ise, bu yıl 83. kez koşulacak.

 

Hiç ara verilmeden her yıl koşulan “Büyük Atatürk Koşusu”; Türkiye atletizminde yeri bambaşka olan en eski koşudur. Gösterişsiz olmasına rağmen, prestijli bir organizasyondur. Bu sebeple, Türkiye’nin en iyi atletleri, yarışı kazanıp adlarını tarihe yazdırmak için başlangıç çizgisinin en önünde yerlerini alırlar.

 

Türkiye Atletizm Federasyonu ve Ankara Valiliği tarafından düzenlenen koşu, bu yıl 83. kez koşulacak.

 

27 Aralık 2018 Perşembe Günü saat 14:00’da Dikmen-Keklikpınarı’ndan başlayacak koşuda 10,8 km uzunluğundaki parkur koşulacak.

 

Sırasıyla, Dikmen Caddesi-Cevizlidere Caddesi-Türkocağı Caddesi geçilerek Milli Kütüphane önüne ulaşıldıktan sonra; Akdeniz Caddesi ve Gençlik Caddesi üzerinden Tandoğan Meydanı geçilerek TCDD Garı önüne varılacaktır.

 

Bilindiği üzere Atatürk, Erzurum ve Sivas Kongrelerinin ardından milli mücadelenin merkezi olarak Ankara’yı belirlemiş ve ilk defa 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelmiştir.

 

Bugün Dikmen-Keklikpınarı’nda dolmuş ve EGO otobüslerinin kalkış durağı olan mevkide ilk defa Ankara’ya ayak basmış; Ankara halkı ve Ankara Seğmenleri, Atatürk’ü ve yanındakileri burada karşılamıştır.

 

Büyük Atatürk Koşusu, bu günün anısına ilk defa ‘27 Aralık 1936’da düzenlenmiş ve hiç ara verilmeden günümüze gelmiştir.

 

Türkiye Atletizm Federasyonu ve Ankara Valiliği tarafından düzenlenen koşu, bu yıl 83. kez koşulacak.

 

10,8 km uzunluğundaki parkurda 27 Aralık 2018 Perşembe Günü saat 14:00’ de Dikmen-Keklikpınarı’ndan başlayacak koşu sırasıyla; Dikmen Caddesi-Cevizlidere Caddesi -Türkocağı Caddesi geçildikten sonra Milli Kütüphane’nin önünden Akdeniz Caddesi ve Gençlik Caddesi üzerinden Tandoğan Meydanı geçilerek TCDD Garı önünde (Arena Spor Salonu) tamamlanacaktır.

 

Büyük Atatürk Koşusu önceki yıllarda Dikmen Caddesi, TBMM önü ve buradan Atatürk Bulvarı üzerinden Kızılay, Sıhhiye, TRT Radyosu, Opera ve Ulus istikametinde I. TBMM önünde sonlanırken; güzergâhı değiştirilerek bugünkü halini almıştır.

 

Koşuya geçen yıl 1031 koşucu katılırken;

 

  • Kadınlarda Sebahat Akpınar,
  • Erkeklerde ise Kenyalı Sang Benard Cheruiyot birinci olmuştu.

 

Geçen yıl 45. kez Büyük Atatürk Koşusu’na katılan 90 yaşındaki Erdoğan Dulda ise, hem en yaşlı koşucu hem de en çok katılan koşucu unvanını elinde bulunduruyor.

20180715_125543.jpg20181217_191000.jpg20181217_202731.jpg20181217_202900.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.