Çubuk’a modern pazar yeri ve kültür merkezi

Çubuk’a modern pazar yeri ve kültür merkezi

Çubuk Belediyesi’nin ilçeye kazandıracağı kapalı pazar yeri ve kültür merkezinin ihalesi yapılarak inşaatı başladı.

Çubuk Belediyesi ilçede yatırımlarına hız verirken, belediye binası, lojistik merkezi, hamam ile Çubukabad park ve festival alanı çalışmalarının ardından kapalı pazar yeri ve kültür merkezinin de çalışmalarına başladı.

Belediye, ilçede vatandaşların temel ihtiyaçlarına cevap verecek spor tesisi, park ve yeşil alanların yanı sıra kapalı modern pazar yerlerini de ilçeye kazandırıyor. 5 bin 566 metrekarelik arsada 3 bin 907 metrekarelik inşaat alanında yapılacak Çubuk Kapalı Pazar Yeri ve Kültür Merkezi’nde 16 adet dükkan, yeteri kadar pazar tezgahı, 40 araçlık otopark alanı ile 612 metrekarelik düğün salonunda üst, alt plato, seyir alanı, mutfak, gelin ve damat odaları yer alacak. Kapalı pazar alanı olarak hizmet verecek çok amaçlı modern tesis, pazar kurulmadığı günlerde ise otopark olarak kullanılacak. Mahalle sakinlerine hizmet verecek modern tesiste ayrıca ticaret alanları satış birimleri, çay ocağı, zabıta güvenlik noktası, acil müdahale odası, bebek emzirme odası, teknik birimler abdesthane ve mescit bulunacak.

Sosyal donatı alanlarının artmasıyla ilçede yaşayan vatandaşların refah seviyesinde de yükselmiş olacağını belirten Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, ‘’Belediyemizin çalışma alanlarını modernleştirirken, yeni sosyal donatı alanlarını da ilçemize kazandırıyoruz. İlçemizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan kapalı modern pazar yerini şehrimize kazandırmak için çalışmalarımıza başladık. Toplam 7 milyon 396 bin TL’ye ihale edilen Çubuk Kapalı Pazar Yeri, hem pazar alanı hem otopark hem de çok amaçlı olarak hizmet verecek. İnşallah Pazar yerimiz özgün mimarisi ve çok amaçlı yapısı ile vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet verecek’’ dedi.

Acehan, binlerce vatandaşın faydalanabileceği Çubuk Pazaryeri ve Kültür Merkezi’nin, 2018 yılının ortalarında hizmete açılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum