Çubuk'a MOBESE sistemi kuruluyor

Çubuk'a MOBESE sistemi kuruluyor

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kent Güvenlik Yönetimi" sisteminin, nisan ayı sonunda faaliyete geçmesi hedefleniyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Çubuk'ta yürütülen "Kent Güvenlik Yönetimi" çalışmaları hızla devam ediyor. Alt yapısı Türk Telekom tarafından sağlanan ve Ankara Bulvarı üzerinde kurulmaya başlanılan MOBESE kameraları hız ihlali, plaka takip sistem kameraları, park koridoru kameraları, sabit hareketli kameralar sayesinde, kırmızı ışık ihlalleri, aşırı sürat yapan araçlar, çalıntı araçlar anında tespit edilebilecek. Kesilen cezalar tıpkı trafik cezaları gibi sürücünün adresine gönderilecek. İlçeye kurulacak MOBESE sistemi ile trafik ihlallerinin ve hırsızlık olaylarının önüne geçilmek isteniyor.

Bu arada hız ihlali yapan ya da kırmızı ışıkta geçen araçların sahiplerine merkezdeki görevli ekipler tarafından ceza makbuzu kesilmesi öngörülürken, cezalara itiraz edilmesi durumunda görülecek davalarda söz konusu ihlalle ilgili fotoğraf ve 12 saniyelik görüntü kayıtları ''delil'' olarak sunulacak.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, tüm dünyada ve Türkiye 'de suçu önleme ve suçların yakalanmasında büyük yarar sağlayan MOBESE sisteminin hayata geçilmesi için çalışmaların başladığını belirtti.

Sisteminin kurulmasıyla ilgili çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Şahin, "Çalışmalar kapsamında ilçede 17 ayrı noktaya direk dikildi. Bunlardan bazıları plaka okuma özellikli. Toplamda ise 56 kamera kurulacak. Bunlardan 38'i sabit 6 tanesi PTS kamera, 12 tanesi ise 360 derece dönebilen hareketli kameralar olacak. Projenin yaklaşık maliyeti ise 2 milyon 500 bin lirayı bulacak" diye konuştu.

Kameralar için ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında MOBESE kumanda merkezi de kurularak tüm kameralardan ilçenin 7 gün 24 saat olarak takip edileceğini ifade eden Şahin, şunları söyledi:

"Üç yüz metre mesafeden plaka belirleme, kimlik tespiti gibi birçok işlem yapacak kameralarla ilçeye giriş yapan şüpheli araçların ve kaçakçılığın önlenmesi sağlanacak. Sistem tam anlamıyla nisan ayı sonunda faaliyete geçmiş olacak. Bu şekilde ilçemiz daha güvenli hale gelecek ve bunun yanında da asayiş anlamında suçlarının düşeceğini düşünüyoruz. İnşallah en kısa sürede bu projenin tüm ayaklarını tamamlayarak hayata geçireceğiz"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.