ÇUBUK’A MOBESE KAMERALARI GELİYOR

ÇUBUK’A MOBESE KAMERALARI GELİYOR

Çubuk ilçesine suçluların kabusu olan MOBESE sistemi kurulması için çalışmalar başladığı bildirildi.

Çubuk'ta güvenlik, ilçe merkezini ve giriş çıkışlarını kontrol edecek MOBESE kameraları ile sağlanacak. İlçenin 15 noktasına kamera monte edilecek. İlçe girişi, Ankara Bulvarı ve Atatürk Caddesi başta olmak üzere 15 kavşak ve kritik bölgeye toplam 60 kamera takılacağı belirtildi. Kameralar, Çubuk İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden 24 saat takip edileceği bildirildi.

Yapılan açıklamada, MOBESE sisteminin Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağı kaydedildi. Hizmete girecek MOBESE sisteminin, yüksek teknolojiye sahip, gece görüşü, hız, radar sistemi, plaka ve yüz tanımı özelliklerinin mevcut bulunacağı ve suçluların kabusu olacağı belirtildi. 

Çubuk İlçe Emniyet Müdürü İsmail Karataş, ilçede suç oranlarını düşürmek ve güvenliği attırmak amacıyla ilçenin giriş ve çıkışları başta olmak üzere kritik 15 bölgeye kamera yerleştirileceğini anlattı. MOBESE sistemi için emeği geçen tüm yetkililere teşekkür eden İsmail Karataş, ’’Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından suç ve suçlularla mücadele için ilçenin merkezi noktalarına 60 adet MOBESE kamerasının yerleştirilmesi için çalışmalar başlatıldı. İlçe güvenliği için 41 sabit, 13 hareketli ve 6 PTS kamera yerleştirilerek projenin yaklaşık maliyet ise 2 milyon 500 bin lirayı bulacak. İlçeye bu sistemi kurmak için yapılan girişimler sonucunda genel müdürlüğümüz tarafından ihale yapılacak. Görüş kalitesi yüksek, kızılötesi özelliği olan ve zoom yapılabilen bir sistem kurulacak. Gece görüşü, hız, radar sistemi, plaka ve yüz tanımı özelliklerinin mevcut olacağı MOBESE sistemiyle ilçemiz daha güvenli hale gelecek’’ diye konuştu.   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum