Çubuk’a kız yurdu

Çubuk’a kız yurdu

Çubuk’da eğitime yaklaşık 100 yataklı bir kız öğrenci yurdu kazandırılması için çalışmalar sürdürülüyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, Çubuk’un eğitimin alanında her geçen gün grafiğini yükselttiğini söyledi.

Mehmet Mensur Toprak, Ankara genelinde yapılan bilgi yarışmalarında Çubuk Sağlık Meslek Lisesi"nin birincilikler elde etmesinin tesadüf olmadığını belirtti. Toprak, “İlköğretim okullarımızın başarıları, aynı şekilde orta öğretimin gerçekleştiği liselerimizde de devam ediyor. İlçemizden mezun olan birçok öğrencimiz Hukuk ve Tıp Fakültelerinde ve çeşitli üniversitelerde öğrenim hakkı kazanmıştır” dedi.

Yüz yatak kapasiteli

Toprak, eğitimde proje bazında elde ettikleri başarıları sosyal alanlarda da sürdürmeye çalıştıklarını vurgularken, ilçeye en kısa zamanda 100 yataklı bir kız öğrenci yurdu kazandırmak için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.
Mehmet Mensur Toprak, Çubuk Özel Atasoy Koleji yanında bulunan ve kullanılmayan binayı Kız öğrenci Yurdu olarak hizmete açmayı düşündüklerini ifade etti. Toprak şunları söyledi:
“Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü"nün sıcak bakması sonucu Ankara Valiliği"nden gelecek 30- 40 bin liralık ödenekten sonra atıl durumdaki binanın tamiratı ve tadilatı yapılacak. Onaydan sonra yatak sayısı kesin olarak belirlenecek olan kız yurdu Çubuk"a kazandırılmış olacak.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum