Çubuk'a İkinci Ambulans Geldi

Çubuk'a İkinci Ambulans Geldi

yıllardır çözülemeyen ambulans sorunu nihayet çözüldü.

Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesinde bulunan bir adet ambulans, ilçeye yetersiz geldiği için sık sık tepkilere neden oluyordu. İlçede bulunan ambulans yapılan görüşmeler neticesinde ikiye çıkarken,  yeni ambulans Esenboğa Mahallesinde bulunan sağlık ocağına konuşlandırıldı. Konuşlandırılan ambulans 7 gün 24 saat görev yapacak. Ambulans’ta iki acil sağlık teknisyeni ve bir şoför görev yapıyor. Merkezden alınan ihbar neticesinde ambulansa verilen görev ile olay yerine intikal edecek ve olay yerinden aldığı yaralıları en yakın hastaneye götürecek.  

Yeni göreve başlayan ambulans ile bundan böyle ilçede sağlık nakil hizmetlerinin yanında trafik kazaları, kalp krizi vakaları ve doğal afetler gibi olaylarda, Hızır Acil ekipleri anlık müdahale edebilecek ve hastalar ile yaralıları en yakın sağlık kuruluşuna yetiştirme hizmetini daha hızlı yerine getirebilecek.

Yeni gelen ambulansın ilçeye hayırlı olmasını dileyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçenin önemli bir ihtiyacının daha giderildiğini ifade etti. Ambulans için geçtiğimiz aylarda Ak Parti İl Başkanı Murat Alparslan ve İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan ile birlikte Sağlık Bakanı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun ile görüştüklerini ve bu gün ambulansın hizmete girdiğini kaydeden Başkan Özden, kendilerine bu konuda destek olan herkese ilçesi adına teşekkür ettiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.